Türkiye’de SEO Rendesi unvanıyla hizmet veren firma, isminden de anlaşılacağı üzere SEO hizmeti sağlama üzerine çalışmalar yürütüyor. Kişiler veya firmalar tarafından alınacak olan bu hizmetin karşılığı sahip oldukları web sitelerinin SEO uyumlu hale getirilmesi olacaktır.

Basit ve açık olarak ifade etmek gerekirse, SEO çalışması, kişilerin ya da firmaların sahip oldukları web sitelerinin, Google gibi arama motorlarında üst sıralara çıkarılması hizmetidir. Bunun sağlanabilmesi için arama motorlarının çalışma mantığına uygun olarak hareket edilmesi gerekiyor. Arama motorlarının, bir kelime ya da cümle ile arama yapıldığında takip ettiği bazı adımlar vardır. SEO çalışması bu adımların gerekliliklerini yerine getirir.

Arama motorlarının bu isteklerine cevap verebilmenin birçok adımı vardır. Bu adımlar basit olabileceği gibi zor ve karmaşıkta olabiliyor. İşte Seo Rendesi firması, SEO hizmeti sağlamada uzmanlaşmış bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin dört büyük şehrine yayılmış durumdalar. Bunlar; İzmir SEO, İstanbul SEO, Ankara SEO ve Antalya SEO hizmeti sunan örgütlenmelerdir.

SEO Nedir?

Öncelikle, SEO, search engine optimization İngilizce kelime öbeğinin kısaltılmış halidir. Türkçedeki anlamı ise arama motoru optimizasyonudur. Fakat, Türkçe anlamına özgü bir kısaltma kullanılmıyor. Türkçede de bu kavram yine SEO kısaltmasıyla ifade ediliyor.

SEO hizmetinin, bir web sitesinin, Google gibi arama motorlarında üst sıralara çıkarılma çalışması olduğundan bahsetmiştik. Öncelikli olarak bunu sağlamanın basit adımları vardır. Bunların;

      İlk olarak arama motorlarına yazılacak kelime ya da kelime öbeklerinin doğru bir şekilde tahmininin sağlaması, (Bu tahminler site içi çalışmalarda rol oynar.)

      Yapılan işin mantığına uygun hazırlanmış olan web sitesine uygun anahtar kelimelerin belirlenmesi, bunların web sitesinde kullanılan yazılarda uygun cümleler içerisinde geçirilmesi,

      Bütün bunların yapılması esnasında özgün olunması,

      İçeriklerin belirli aralıklarla yenilenmesi,

      Uygun görsellerin hazırlanması, olabileceği söylenebilir.

Sadece bu adımların, ilgili web sitelerini, Google gibi arama motorlarında üst sıralara çıkarmada yeterli olmayacağını söylemekte yarar vardır. Bunlar daha işin başlangıcıdır. Ama, sonraki teknik işlemler içinse çok gereklidirler.

SEO hizmetlerinin sağlanmasında iki temel ayrım vardır. Bunlar; site içi aktiviteler ve site dışı aktivitelerdir. Site içi aktiviteler daha çok teknik işlemlerin yerine getirilmesini ifade ederken, site dışı aktiviteler ise daha çok reklamcılık faaliyetleriyle ilgilidir.

SEO Rendesi firması yukarıda bahsedilen bütün iş ve işlemleri profesyonel bir anlayışla yerine getiriyor. Yaptıkları bu çalışmalarla, web sitesinin arama motorlarınca fark edilerek üst sıralara doğru çıkmasını hedefliyorlar. Bu sayede de insanların, çalışma yaptıkları web sitelerine olan farkındalıklarını arttırmış oluyorlar. Aynı zamanda, sektördeki rakip firmaların siteleriyle olan rekabette öne çıkmalarını sağlıyorlar.

SEO Çalışmasında Site İçi Aktiviteler

SEO çalışmasında, teknik özelliklerin olduğu çalışmalardır denilebilir. SEO rendesi firmasının İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, site içi aktivitelerin uygulanmasında son derece profesyonelleşmişlerdir.

İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, öncelikli olarak, sitelerin mevcut durumunun ne durumda olduğunu, sitede markanın tanıtılmasında nelerin eksik olduğunu tespit eder. Bu saptamadan sonra çalışmalarına başlar.

Site içi aktivitelerin neler olduğunu konusunu detaylandırmakta yarar vardır.

Anahtar Kelimeler

İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, web sitelerindeki bir içeriğin, Google gibi arama motorlarında üst sıralarda çıkmasında anahtar kelimelerin tespit edilmesini çok önemli görüyor. Daha sonra tespit edilen anahtar kelimeler, sitenin verdiği hizmetteki uygun içeriklerin içerisine yediriliyor.

Bundan sonra mevcut içerik bir ana temaya sahip olmuş olacaktır.

Başlık Tagı ve Meta Açıklaması

İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, sitenin ana temasına uygun bir başlık tagi ve meta açıklaması belirliyor. Bunu yaparken yine anahtar kelimelerden yararlanıyor.

Bundan sonra Google arama motoru üzerinden arama yapan kişi, bu başlık tagi üzerinden bağlantı kurabiliyor.

İçerik Ekleme

İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, hizmet verdiği iş ile ilgili olarak tüketicilerin potansiyel isteklerine uygun hareket ederek hem görsel hem yazınsal içerikler üretiyor. Bu doğrultuda mevcut trendleri, Google Search Console ve Google Trends gibi hizmetleri kullanarak takip ediyor. Tüketicilere ihtiyaçları doğrultusunda hitap ediyor.

URL Optimizasyonu         

İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, URL optimizasyonu yaparak, site için yine aynı amaca hizmet eden bir teknik girişim sağlar. Web sitesinde farkındalık yaratmak!

Backlink Vermek

İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, çalışma yapılan web sitesinin içerisinde hazırlamış olduğu içeriğe, bir başka içerikten de link vererek bu hizmeti sağlar. Böylece içerikler arasında köprüler kurarak sitenin diğer bölümlerinin de farkındalığını arttırır.

Mobil Uyum

İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, hali hazırdaki mevcut site içerik ve temalarının, mobil uyumlu olarak da çalışması için iş ve işlemler yürütür.

Site Dışı Aktiviteler

SEO çalışmasında, reklam faaliyetlerinin yoğun olduğu çalışmalardır denilebilir. SEO rendesi firmasının İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, site dışı aktivitelerin uygulanmasında son derece profesyonelleşmişlerdir.

İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti, öncelikli olarak, rakip firmaları analiz ederek işe başlar. Bu doğrultuda yapacağı hamlelerle rekabet sürecinde firmanın öne çıkmışını sağlar.

Site dışı aktivitelerin neler olduğunu konusunu detaylandırma yarar vardır. Bunlar;

      Üretilecek olan içeriklerin, bu içerikle karşılaşacak olan insanlar tarafından paylaşma ihtimali olmasına özen gösterilir,

      Hazırlanan içerikler, buna uygun tüketicilerin tespit edilmesiyle, onlara pazarlanır,

      İçerikler, sosyal medya hesaplarında paylaşılır ve takip edilir,

      İçeriklerin, forum sitelerinde paylaşılması suretiyle tüketiciler arasında organik reklam sağlanır,

      Firma tanıtım sitelerine üye olunarak, ilgili firmanın tanınırlığı sağlanır,

      Firmanın tanıtımını yapacak uygun video ve infografik içeriklerin üretilerek bunlar paylaşılır,

      Sitenin aldığı trafiği arttırmak adına bülten yayınları yapılır,

      Google Analytics kullanarak, sitede trafik sağlayan kişilerin bilgilerine ulaşılarak çeşitli çözümler getirilir ve işin takibi sağlanır, gibi birçok faaliyet Seo Rendesi firması ile İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti sunan örgütlenmeler tarafından yerine getiriliyor.

Yukarıda detaylandırıldığı üzere Seo Rendesi firması ile İzmir SEO ve Antalya SEO hizmeti sunan örgütlenmeler, yaptıkları işi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorlar. Bu titizlikte onlara, kendi sektörlerinde lider firma olma özelliğini kazandırıyor.