İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadere Mahallesi'nde bulunan Polyak Madencilik'e ait kömür madeninde, akşam saatlerinde göçük meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi gönderilirken, Bergama ve çevre ilçelerden çok fazla ambulans sevk edildiği öğrenildi.

Göçük altında işçi olmadığını ifade eden yetkililer, gazdan etkilenen işçilerin tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Öte yandan yaşanan olayın vardiya değişim saatine denk geldiği ve içeride kaç işçinin olduğunun bilinmediği ifade edildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, can kaybı olmadığını, 8 işçinin hafif şekilde yaralandığını aktardı.

Twitter hesabından açıklama yapan Köşger, "İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerini kullandı.

Daha sonra yeni bir açıklama Köşger, yaralı sayısını 22 olduğunu belirtti. 

Köşger, "Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup, göçük altında kalan, vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır" dedi.

MADEN İŞÇİSİ: 35 YARALI VAR

Patlamayı duyan ve şu an madenin önünde olan maden işçilerinden biri Gazete Duvar'a konuştu.

35 yaralı olduğunu ve ayakta tedavi edildiğini söyleyen maden işçisi, “Şu an madenin önündeyim. Belediye başkanının korumasıyla da konuştuk. 35 yaralı olduğuna dair bilgi var. Yaralılarımız ayakta tedavi ediliyor. Aldığımız bilgi bu şekilde" dedi.

"Ölüm olmadığını söylüyorlar. Kendi araçları ile götürdükleri yaralılar da olmuş. 35 yaralımız net şu anda" diyen işçi "Patlama metan gazından meydana gelmiş. Yeraltından çıkan ve patlama olan bölgedeki arkadaşla konuştuk. Patlama olunca bir toz bulutu geldiğini ve onları 4-5 metre attığını söyledi" şeklinde konuştu. 

KOCA: YARALI SAYISI 45

İlerleyen saatlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı işçi sayısını 45 olarak açıkladı. Twitter'dan açıklama yapan Koca şunları söyledi: "İzmir Kınık’ta bir maden ocağında yaşanan göçük olayında yaralanan 18 kişi Kınık, 6 kişi Bergama, 21 kişi Soma Devlet Hastanesinde tedavi altındadır. Yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz. Olay yerinde 14 Ambulans, 2 UMKE Timi ile toplam 48 sağlık personeli görevlendirilmiştir." 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ayrıca Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, ocaktaki göçükle ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada "Sorumlular hakkında Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kınık Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma işlemlerine başlanmış, 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup soruşturma titizlikle ve hassasiyetle takip edilmektedir" ifadeleri yer aldı.