İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İZKİTAP, İzmir Kitap Fuarı 28 Ekim-06 Kasım 2022 tarihleri arasında FUARİZMİR alanında başlıyor. Pandemiden kaynaklı bir süredir ara verilen kitap fuarları bu sene tüm hızıyla devam ediyor. 250’ye yakın yayınevi ve kurumun katıldığı İZKİTAP; imza günleri ve söyleşilerle yazarları okurlarıyla buluşturuyor. 28 Ekim-06 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan fuarı 10 gün boyunca 10 binlerce kitapseverin ziyaret etmesi bekleniyor.

 Veli Bayrak da İzmir Kitap Fuarında

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi yazar Veli Bayrak fuar ve yasaklar hakkında şunları söyledi:

“Yasaklar bu ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi. Demokrasi ve özgürlüklerin önünde en büyük engeli. Fuarlar, festivaller, konserler, yürüyüşler, grevler! Düşününki bu ülkeyi “Bizim zamanımızda grev yapılmıyor.” diye anlatarak övünen insanlar yönetiyor. Peki ama neden bu? Çok mu iyi yönetiliyoruz? Ezilen insanlar hakkını fazlasıyla aldığı için mi? Elbette ki hayır. Tamamı baskı, korku ve sindirme politikalarının sonucu. Üstüne bir de son dönemde pandemi eklenince sadece yazarlar değil sanatın hangi kolunda olursa olsun uğraş veren tüm sanat emekçileri, okur ve dinleyicileriyle buluşmaktan mahrum kalmıştı. Sanırım İzmir Kitap Fuarına en son 2017 yılında katılmıştım. O tarihte 4 kitapla katıldığım İzmir Kitap Fuarına bu kez; Bizim çocuklar, Sara, Amele diplomat, Vay başımdan geçenler, Eşek dediğin anırır, Baki selamlar, Milli halı, Ortaya barışık öyküler, Oğluma öldüğümü söylemeyin, Kimliğimi kaybettim hükümlüdür ve Perperike isimli kitaplarımla katılacağım.”

Geçtiğimiz bir yıl içerisinde “Öyküsü en çok çalınan yazar.” başlıklı haberiyle gündeme gelen ve 2021 yılında Yaşar Kemal adına düzenlenen etkinlikte “Babalar kızlarına verdiği sözü tutar” isimli öyküsüyle dereceye giren Veli Bayrak, İzmir Kitap Fuarında 05 Kasım 2022 Cumartesi günü Türkiye Yazarlar Sendikası M3-1 standında Saat: 15.30 – 19,30 arasında kitaplarını imzalayacak.      

Bir önemli bilgi, bu sene İzmir Kitap Fuarı Kültürparkta değil Fuar İzmir alanında yapılacak. Adres: Zafer Mah. 840 Sok. Fuar Alanı No:2 Gaziemir / İzmir