İzmir’de uzun yıllar boyunca Bağkur İl Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Necati Çetiner, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili aday adayı oldu. Çetiner, adaylığıyla ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Ülkemiz insanlarının her anlamda huzur, refah ve mutluluğunun sağlanması için, çalışanların ve emeklilerin haklarını korumak ve savunmak için CHP’den İzmir 2. Bölge Milletvekili adaylığına başvuruda bulundum” ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki siyasi partiler 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan seçimler için hazırlıklarını sürdürürken CHP’de milletvekilliği aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Partinin mevcut milletvekillerinin çoğu yeniden vekil olabilmek için adaylık başvurusu yaparken müracaatlar arasında partinin önde gelen bazı kurmayları yer almadı.

Toplamda 28 milletvekili çıkaran İzmir’de CHP’den 193 kişi adaylık başvurusu yaptı. Partinin yüksek oy potansiyeline sahip olduğu kentte milletvekilliği aday adayları arasında dikkat çeken isimler de yer aldı. Bu isimlerden biri olan İzmir eski Bağkur İl Müdürü Mehmet Necati Çetiner, adaylığını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyurdu.

İzmir’in sevilen isimlerinden eski bürokrat Çetiner, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“HİÇBİR AYIRIM GÖZETMEDİM”

“Ülkemizin uzun süredir içerisinde bulunduğu ve hepimizin bir şekilde olumsuz olarak etkilendiği bu zor günlerin bir an önce son bulması, Adaletin huzurun ve güvenin sağlanması için ben de elimi taşın altına koyuyorum. Ülkemiz insanlarının her anlamda huzur, refah ve mutluluğunun sağlanması için, çalışanların ve emeklilerin haklarını korumak için CHP’den İzmir 2. Bölge Milletvekili adaylığına başvuruda bulundum. Çalışma hayatım boyunca, hangi düşüncede olursa olsun tüm yurttaşlara aynı şekilde davrandım. Hiçbir ayırım gözetmedim. Kısıtlı imkanlarla geliştirmiş olduğumuz projelerle esnaf ve çiftçilerimize tüm özverimle kapımı her zaman açık tutarak samimi bir hizmet anlayışıyla görev yaptım. Talep ettiğim bu görevde de bizlere inanan, inanmayan ülkemin tüm yurttaşlarına aynı anlayışla hizmet edeceğime söz veriyorum. Çıkmış olduğum bu yolda yanımda olacak ve desteklerini esirgemeyecek siz değerli dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

MEHMET NECATİ ÇETİNER KİMDİR?

Mehmet Necati Çetiner, 1956 yılında Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde dünyaya geldi. Üniversite eğitiminin ardından 1977 yılında Emekli Sandığı İzmir Bölge Başmüdürlüğü’nde göreve başladı. 1990 yılında atandığı İzmir Bağkur İl Müdürlüğü görevini 2010 yılına kadar sürdürdü. 2010 yılından emekli olduğu 2021 yılına kadar SGK Başkan Müşavirliği yaptı. Demokrat bir aile yapısında yetişen Çetiner, memuriyeti esnasında çalışanların sesi olan TÜM-DER’in iş yeri temsilciliğini yaptı. Bir dönem Milliyet Gazetesi’nde çalışanların sosyal haklarıyla ilgili yazılar yazan Çetiner, evli ve 2 çocuk babasıdır.