İZMİR - Batıgül Tunç, CHP İl binasının önünde sürdüğü direnişinin 33. gününde. CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın kendisine verdiği “işe yerleştirileceksin” sözünün tutulmasını istiyor. Kazanacağına inanıyor ancak özellikle çocuklarından ayrı kalmak bir anne olarak canını yakıyor.

Batıgül Tunç, Buca Belediyesi önünde sürdürdüğü 56 günlük direnişin ardından 12 Mart'ta bu kez CHP il binası önünde başlattığı direnişine devam ediyor. Onu ikinci kez direnişe başlatan, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır'ın “işe yerleştirileceksiniz” sözünün tutulmaması.

“Sendika ve iş güvencesi” istediği için Buca Belediyesi'nde işten çıkartılan Batıgül Tunç ve 5 arkadaşı, belediye önündeki direnişlerini, Bayır'ın devreye girmesi üzerine 56. günlerinde bitirmişlerdi. Direnişin sonlanmasının ardından haftalar geçti, 5 işçiden 3'ü sendikalı, 2'si de taşeron olarak çeşitli belediyelerde işe yerleştirildi. Ancak, Batıgül Tunç, bekletildi. Bu sırada Konak Belediyesi işçilerinin aynı taleplerle başlattığı direnişe, ziyaret ederek destek vermesi üzerine, Tunç'a kesinlikle işe yerleştirilmeyeceği söylendi. Bunu söyleyen ise, iş sözü veren CHP İl Başkanı Bayır oldu. Tunç'un anlatımlarına göre, Bayır ayrıca, Tunç'tan Konak Belediyesi işçilerini direnişten vazgeçirmesini de istedi. Tunç, bu isteğe, “Ben de ekmeğim için 56 gün sokakta direndim, böyle bir onursuzluğu yapmam” yanıtını verdi ve ardından da 12 Mart'ta direnişe başladı.

“ISINMAYA HASRET KALDIM”

Batıgül Tunç, gece gündüz CHP il binası önünde bekliyor. Gecelerin hala soğuk geçtiğini anlatıyor, “ısınmaya hasret kaldım” diyor. Kendisine destek veren dostları, özellikle geceleri onu yalnız bırakmıyor. Ayrıca, sokaklarda yaşamak zorunda bırakılan tinercilerin ya da kâğıt toplayıcılarının da desteğini gördüğünü anlatıyor, “Ellerindeki ekmeklerini benimle paylaştılar. Gece ısınmam için bana odun topladılar” diyor.

“CHP’LİLER BENİ GÖRMEZDEN GELİYOR”

Seçim nedeniyle CHP il binasına gelen giden çok. Batıgül, CHP'liler ve aday adayları için, “Ben yokmuşum gibi davranıyorlar. Buradan geçiyorlar, bina önünde açıklama yapıyorlar. Ama biri dönüp bana, 'sen ne yapıyorsun' demiyor. Üstelik tanıyorlar da beni. Yıllarda CHP için çalışma yürütmüş biriyim” diyor.

Batıgül Tunç, CHP'lilerin hakkında çıkardığı “İş verildi, beğenmedi” sözüne öfkeli: “Tacettin Bayır kesinlikle yalan söylüyor. Bana kimse iş vermedi. İhtiyacım olduğu için ben taşeronda bile çalışmayı kabul ettim. Ama taşerona bile yerleştirmediler. Ben ekmeğimin peşindeyim, nerede olsa çalışırım.”

“SÖZ VERDİLER TUTACAKLAR”

O kazanacağına kesin olarak inanıyor. Kararlılığını, “Benim onurumla oynadılar, buna izin veremem. Söz verdiler tutacaklar, işe yerleştirilinceye kadar burayı terk etmiyorum” sözleriyle belirtiyor.

Direniş zor. Ailesinin desteği var ancak zaman zaman sorunlar da yaşıyor. Onun canının en çok yakan ise 2 çocuğundan ayrı kalması. Çocuklarıyla görüşemediğini anlatıyor: “Geçende duş almaya eve gittim. Kızım, ‘anne seninle sarılıp yatmak istiyorum’ dedi. Bu benim için çok zor bir şey. Çocuklarıma hasret kaldım. Ama onların geleceği için direnmek zorundayım.”

Anlatırken gözleri doluyor Batıgül'ün. Ekonomik sorunlar yaşıyor, ev kirasını, elektrik faturalarını ve 10 yaşındaki kızının servis parasını ödeyemiyor. Ancak, çocuklarının geleceği için direnmek zorunda olduğunun da sürekli altını çiziyor, “Kazanacağıma inanıyorum” diyor.

ANF