İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki son patlamanın ardından durumun gözden geçirildiğini belirterek, havai fişek gösterilerine yer vermeme kararı aldığını duyurdu.

Soyer, "Bizler kutlamalarımızı tüm görkemiyle sürdüreceğiz. Ancak 5 dakikalık bir gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, insanların zehir solumasına, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Başkan Soyer, her havai fişekli gösterisinin daha çok havai fişeğin üretilmesi anlamına geldiğini belirterek, ilçe belediye başkanlarına da, "İlçe belediye başkanlarımızı da buradan etkinliklerinde havai fişek kullanmamaya çağırıyorum. Çünkü çağdaş İzmir’e bu yakışır" çağrısında bulundu.

"Denetimsiz, kuralsız bir biçimde üretim yapan fabrika ve atölyelerdeki iş cinayetleri hepimizi yasa boğuyor" diyen Soyer, "Kullanım azalırsa zorunlu bir ihtiyaç olmayan havai fişek üretimi nedeniyle yaşanan can kayıpları da biter" ifadelerini kullandı.

Soyer, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde Seferihisar’daki resmi kutlamalarda havai fişek kullanmamayı tercih etmişti. Çevre kuruluşları da uzun zamandır havai fişek gösterilerinin yasaklanması için imza kampanyaları düzenliyordu.