İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu'nda 1955 oy alan alan Özkan Yücel, baro başkanlığına seçildi.

Dün yapılan genel kurulda baroya kayıtlı 8 bin 309 avukatın 5 bin 986'sı oy kullandı. Bu oyların 5 bin 816’sı geçerli sayıldı.

İzmir Barosu avukatlarının İzmir Barosu başkanlık seçimlerinde beş aday yarıştı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Özkan Yücel başkanlığındaki Çağdaş Avukatlar Grubu 1955 oy, Mustafa Çetin başkanlığındaki yönetimdeki Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu 1720 oy, Atalay Aksay başkanlığındaki Muhalif Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu 1258 oy aldı. Muhammet Özekes başkanlığındaki Yenilikçi Avukatlar Grubu 540, Ömer Fatih Şimdi başkanlığındaki İzmir Milliyetçi Avukatlar Grubu 312 oyda kaldı. Oy verme işlemi 17.00'de sona erdi.

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından yeni baro başkanı Yücel bir açıklama yaptı:

"Asla bir efendiyi bir otorite kabul etmeyeceğiz. Her türlü hak ihlalinde hem avukatın hem de yurttaşın yanında olacağız. Artık böyle bir İzmir Barosu yönetimi var. Kararlıyız. Seçim çalışmaları esnasında da söyledik; Türkiye'nin hukuk devletinin yeniden inşasına ilişkin bir sürece ihtiyacı var. Bu sürecin başkentini İzmir yapmaya kararlıyız. Bu süreç İzmir'den başlayacak. Hem avukat arkadaşlarımıza, hem meslektaşlarımıza hem de İzmir halkına söz veriyoruz". 

Kaynak: Bianet