İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhur İttifakı'nın oylarının eridiğini, bu nedenle iktidarda kalmak için çırpındığını ancak 2022 yılının seçimsiz geçmeyeceğini belirterek, "Ne yaparsanız yapın. İster barajı kaldırın, ister barajı yüzde 10’da bırakın. İlk seçimde gideceksiniz" dedi. 

Türkkan yaptığı açıklamada, ABD ile birlikte tüm yabancı güçlerin Afganistan’dan çekilme sürecini tamamladığına işaret ederek, ancak AK Parti iktidarının "bataklıkta kalmak için ısrarcı" olduğunu ifade etti. 

'UYUŞTURUCU GARANTİLİ BİR HAVALİMANI'

İktidarın Kabil Havalimanı takıntısının devam ettiğini belirten Türkkan, özel uçakların buraya 'özel amaçlarla' inip kalktığını söyledi. Türkkan, özel uçakların uyuşturucu kaçakçılığı için kullanıldığının bilinen bir gerçek olduğunu savunarak, ''Bizdeki yolcu garantili havalimanları gibi, Kabil Havalimanı uyuşturucu garantili bir havalimanı... Havalimanı’nın Taliban’ın elinde kullanım amacı zaten belli. Amaç turizm ya da ihracat değil. Amaç uyuşturucu. Durum ortadayken, böyle bir havaalanının kullanılması ve işletilmesi başka sorunları da beraberinde getirir" dedi. 

'AK PARTİ'NİN BU KONUDA SİCİLİ KARANLIK'

AK Parti iktidarının Kabil Havalimanı'nın işletilmesi için üstün bir gayret gösterdiğini ifade eden Türkkan, ısrarın sebebini sordu. Türkkan, ''Aynı gayreti Venezuela’dan gelen peynir gemileri ve Afrin’den gelen ithal ürünler için de göstermişlerdi. İktidara diyorum ki; siz daha Kütahya’daki Zafer Havalimanı’nı planlamaktan ve işletmekten acizsiniz, Kabil Havalimanı neden iştahınızı kabartıyor? Bu kadar ısrarın makul bir sebebini açıklayan olur mu? AK Parti’nin bu konuda karanlık sicili ortadayken Türkiye’yi böyle kirli bir ticaretin hamisi yapmak, hem ülkemize, hem de iktidar mensuplarının başına ileride büyük işler açacaktır'' görüşünü savundu. 

'İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NI KAPATIN DA GÖRELİM'
En son yapılan sosyal medya düzenlemesinin üzerinden daha bir yıl geçmeden yeni bir düzenlemeyle karşı karşıya kalındığını hatırlatan Türkkan, şöyle konuştu:

"Adım adım özgürlüklerin sonuna yaklaştığımız bir Türkiye mi inşa etmeye çalışıyorsunuz? Paralı trollerinizden mi sıkıldınız? Yoksa gerçeklerin sesini kısıp, interneti trollerinize mi teslim edeceksiniz? Pakete, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı lağveden bir madde ekleyin, size inanalım. Temiz bir internet, temiz bir sosyal medya istiyorsanız, internetin müsilajı, Goebbels’i bile mezarında ters döndüren trollerin efendisi İletişim Başkanlığı’nı kapatın da görelim. Birbirinin aynı 9 tweet gösteriyorum. İletişim başkanlığı bir algı operasyonu yapıyor. Sonra trollerin beş maaşlı efendisi yazıyor, 'Manavgat’ta 5 traktör yandı, yerine beş tane traktör geldi Allah Bakanlarımdan razı olsun.' Siz bu yeni sosyal medya düzenlemesinin bu iğrenç oyuna son vereceğine inanıyor musunuz?"

'BU UCUBE SİSTEMİN BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLASI'

Yapılmak istenen düzenlemeyle internetin daha da kısıtlanacağını ve sansürleneceğini savunan Türkkan, "Örnek verdikleri Almanya’daki sistem böyle kısıtlayıcı bir yapının üzerine oturtulmamış. Almanya’da bugüne kadar ne Twitter, ne YouTube, ne Wikipedia ne Oda TV gibi haber sitelerine erişim engellendi. Türkiye’de demokratik kurumlar ve hukuk devleti kuralları işlemiyor. Almanya’da böyle bir şey mümkün mü? Bu, diktatörlüğe bir adım daha yaklaşmak demek değilse nedir? Getirmek istedikleri yeni sosyal medya düzenlemesi otoriterliği de aşarak, totaliterliğe doğru adım atan bu ucube sistemin bardağı taşıran son damlasıdır" dedi. 

'2022 YILI SEÇİMSİZ GEÇMEYECEK'

Anket sonuçlarıyla Cumhur İttifakı’nın uykularının kaçtığını belirten Türkkan, son anketlerin AK Parti'nin oyunun yüzde 29’lara düştüğünü gösterdiğini söyledi.

Türkkan, şunları ifade etti:

''İlk seçimde Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanlığı’nı kaybediyor. AK Parti ve MHP ne yapsa olmuyor; doluya koyuyorlar almıyor, boşa koyuyorlar dolmuyor. Cumhur İttifakı; oylarındaki erimeyi gördükçe, siyasete şekil vermeye ve iktidarda kalmak için çırpınmaya devam ediyor. O yüzden oyları daha fazla erimeden erken seçime gitmek istiyorlar. 

Seçim kanununu 1 Ekim’de Meclis açıldığı anda getirmek için yoğun çaba içerisindeler. Ne yapıp, ne edip bu yasayı ekim ayında çıkarma peşindeler. Çünkü seçim yasalarında yapılan değişiklikler bir yıl içinde gerçekleşen seçimlerde uygulanamıyor. Eğer seçim kanunu ekim ayında çıkarsa, 2022 Kasım ayından itibaren yapılacak seçimde bu kanuna yaslanmak istiyorlar. 2022 yılı seçimsiz geçmeyecek. Ne yaparsanız yapın. İster barajı kaldırın, ister barajı yüzde 10’da bırakın. İlk seçimde gideceksiniz. İstediğiniz kadar Millet İttifakı’nın oyları üzerinden hesap yapın. İsterseniz üçüncü ittifak hayalleri kurun. İktidar ve ortağına sesleniyorum; Seçim kanunuyla istediğiniz kadar oynayın. ANAP örneğinde olduğu gibi seçim sistemini çıkarları için değiştirmek ava giderken avlanmaktan başka bir şey değil."

Kaynak: Gazete Duvar