TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün kafasını yaran AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın Meclis karnesi temiz bir sayfaya yakın nitelikte.

TBMM’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre AKP’li Zafer Işık, Meclis Genel Kurulu’nda şimdiye dek 4 kez konuşma yaptı. Işık’ın konuşmalarından biri ise milletvekili ant içme töreni. Ant içme töreni haricinde yalnızca 3 kez Meclis kürsüsüne konuşma yapmak için çıkan Işık, bugün ise yumruk atarken kürsünün yakınlarındaydı.

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifi, genel görüşme önergesi, soruşturma önergesi, araştırma önergesi bulunmayan Işık, şimdiye kadar 36 kanun teklifine ve 7 araştırma önergesine imza atmış.

Işık, 4,5 yıldır Meclis komisyonlarında da sadece 6 kez konuşma yapmış.

TBMM’de yer alan bilgilere göre Işık’ın Meclis karnesi şöyle:

İlk imza sahibi olduğu kanun teklifleri: 0

İmzasının bulunduğu kanun teklifleri: 36

İmzasının bulunduğu yazılı soru önergeleri: 0

İlk imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergeleri: 0

İlk imzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri: 0

İmzasının bulunduğu meclis soruşturması önergeleri: 0

İlk imzasının bulunduğu meclis araştırması önergeleri: 0

İmzasının bulunduğu meclis araştırması önergeleri: 7

Genel kurul konuşmaları: 4

Komisyon konuşmaları: 6

TBMM’DEKİ GÖREVLERİ

AKP’li Zafer Işık, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Katip Üyesi ve Parlamentolararası Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı ile Gürcistan Dostluk Grubu Başkanvekilliği ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi olarak görev yapıyor.

Işık’ın TBMM’de yer alan özgeçmişi ise şöyle:

30 Ağustos 1972 Gemlik Bursa doğumlu.

İlk, orta eğitiminin ardından ve meslek lise eğitimini makina üzerine Gemlik'te tamamladı. Ardından Eskişehir'de Makine bölümünde lisansını tamamladı.

2002 yılından bu yana denizcilik ve deniz taşımacılığı sektöründe faaliyet göstermekte olup aynı zamanda hayvancılık ve zeytin üreticisi olarak tarım sektörü ile uğraşmaktadır.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında 2 dönem Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği yaparak, TOBB Genel Kurul Delegesi olarak görev almıştır.

AK PARTİ'nin kuruluşundan itibaren Gemlik İlçe teşkilatında Ekonomi İşleri Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

İlim Yayma Cemiyeti Gemlik Şubesi, Gemlikspor, Gemlik Yelken Kulübü, Gemlik Belediye Spor, Gemlik Basket Spor Kulübünde ve Gemlik Artvinliler Derneğinde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AK PARTİ Bursa Milletvekili olarak seçildi. Aynı zamanda TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Katip Üyesi ve Parlamentolararası Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı ile Gürcistan Dostluk Grubu Başkanvekilliği ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Işık, evli ve 2 çocuk babasıdır.