İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'ın, Sedat Peker'in rüşvet iddialarıyla gündem olan isimlere yönelik suç duyurusu Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından teslim alınmadı.

Kırkpınar, AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, kardeşi eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanmak üzere olduğu, tutuklanan, eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Cumhurbaşkanı eski danışmanları Serkan Taranoğlu, Salih Tarakçı hakkında suç duyurusunda bulunmak istedi.

Kırkpınar, “Bir saati aşkın süredir Erzurum adliye binasına, avukat arkadaşlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunmak için geldik. Bir saat bekletildikten sonra, katip bey gelerek çeşitli bahanelerle bizi oyaladı. Şu duyurusunda bulunduğumuza dair bize bir belge verilmesini istedik o da kabul edilmedi. Buradan seksen beş milyona sesleniyorum, Erzurum İYİ Parti olarak bu olayın peşini bırakmayacağız. Suç duyurumuz kabul edilmedi, Türkiye’de adalet ayaklar altına alınmıştır” dedi.

Kırkpınar açıklamalarına şöyle devam etti:

“Biz bugüne kadar AKP kendi eliyle yargı önüne çıkarır, gereğini yapar diye bekledik. Bugüne kadar AKP’den Zehra Taşkesenlioğlu hakkında hiçbir açıklama gelmemiştir. Buradan Zehra Taşkesenlioğlu'na bir kaç soru yöneltmek istiyorum; babanız olan Mazhar Hocanın Kur'an tefsirinde Bakara süresinin 188. Ayetini okudunuz mu? Rüşvet hakkında Allah’ın emrinin ne olduğunu bilseydiniz, bu kadar yanlışa düşmezdiniz. Size bir hemşehriniz olarak tavsiyem şudur, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına gelin ve bildiklerinizi anlatın.”

Kaynak: Duvar