İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi için herhangi bir engel olmadığını iddiasına yanıt verdi.

Erdem, Bahçeli'nin sözlerini işaret ederek "Demek ki kendisi de Sayın Erdoğan’ın 2.döneminin bittiğini farkında!" açıklamasını yaptı.

Erdem'in açıklaması şöyle oldu:

"Sn. Bahçeli diyor ki “Cumhurbaşkanı’nın en az üç dönem seçilebilmesi için yasal düzenlemenin yapılmasına var gücümüzle çalışırız” Demek ki kendisi de Sn. Erdoğan’ın 2.döneminin bittiğini farkında! Siz kimi isterseniz aday gösterin Sn. Bahçeli! Her ihtimalde seçimi kaybedeceksiniz!"

NE OLMUŞTU?

MHP Kızılcahamam kampında parti kurmayları ile basına kapalı toplantılar gerçekleştiren Genel Başkan Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki tartışmalara da değindi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeninden seçilmesi önünde engel olmadığını savunarak "gerekirse yasal düzenleme için çalışırız" dedi.

'GEREKLİ YASAL DÜZENLEMELER İÇİN ÇALIŞIRIZ'

Bu yöndeki tartışmaları maksatsız ve mesnetsiz olarak değerlendiren Bahçeli, “Şayet bu tartışma genişletilip, Sabih Kanadoğlu ve buna benzer kuşkulu isimler ortamı germeye kalkışırlarsa üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayız, çekinmeyiz, geri durmayız. Nitekim Cumhurbaşkanı’nın en az üç dönem seçilebilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemenin yapılmasına var gücümüzle çalışır, bunu da başarırız. Hiç kimse bulanık suda balık avlamasın, kutuplaşmadan rant devşirmenin hevesine kapılmasın, Sayın Erdoğan’ın önünü keseceğini zannetmesin, ham hayal peşinde de koşmasın” mesajlarını verdi.