İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, sosyal medya hesabı üzerinden partisi ve genel başkanı Meral Akşener'le ilgili açıklamada bulunurken, isim vermeden HDP'li Sırrı Süreyya Önder'e yanıt verdi.

'YENİ ÇÖZÜM SÜRECİNE ENGEL GÖRDÜKLERİ AKŞENER'

Akşener'in tasfiye edilmeye çalışıldığını iddia eden Çıray, "Türkiye üzerine yeniden büyük oyun! Türkiye’nin yeniden inşasını Kürtçü politikalar üzerinden şekillendirmek isteyen dış güçler ve içerideki uzantıları. Yeni bir 'Çözüm Süreci'nin önünde bir engel olarak gördükleri İYİ Parti ve Sayın MeralAkşener’i tasfiye etmeye çalışıyorlar. Bunun için Sayın Akşener üzerinde dezenformasyonlarla şüphe uyandırmaya çalışıyorlar. O kadar ki; Her an AKP ile görüşerek ana kurucularından biri olduğu Millet İttifakı’nı dağıtacağına dair şerefsizce ve onursuzca yalanları WhatsApp ve sosyal medya alanlarından yayıyorlar" dedi.

'MİLLET İTTİFAKI VE İYİ PARTİ’YE AHKAM KESİYOR'

İYİ Parti'nin tasfiye edilemese bile parti üzerinde baskı yaratılarak Akşener'in fikir beyan edemez hale getirilmek istendiğini iddia eden Çıray, iktidarın muhalefete karşı sık kullandığı 'Türkiye üzerine oyun oynanıyor' söylemine başvurdu:

"Bu ve başka nedenlerle. Geçmişte AKP'nin, TSK ve devleti birlikte tasfiye ettiği koalisyon ortakları. Yani ırkçı Kürtçüler, eski Marksist Liboşlar, yeniden ayağa kalkma zamanının geldiğini düşünen oyun planının sadık takipçisi birtakım cemaatler harekete geçtiler. Adeta reenkarnasyon gerçekleşiyor. Bu çerçevede; 'Çözüm süreci'nin karanlık arabulucularından biri ortaya çıkıp Millet İttifakı ve İYİ Parti’ye ahkâm kesiyor. O şahıs ki; 'çözüm süreci'nde süreci eleştirdiğimiz için Meclis'te önümüze kadar gelip, 'Siz analarınızın yüzüne bakamayacaksınız' diye bize bağırıp çağırmıştı. Şimdi de Meral hanıma hiçbir tevil götürmeyecek bir netlikle, 'Erdoğan kazanacak adaydır, git ona çalış' diyerek... Sözünü ettiğim 'İYİ Parti üzerinde kuşku ve baskı yaratma operasyonu'na katkı veriyor. Subliminal mesajla 'kazanacak aday Erdoğan' vurgusu da yapıyor. Ama yemezler! Biz senin açılım dönemindeki karanlık rolünü hiç aklımızdan çıkarmadık. Millet soruyor; Asıl sen kimin adamısın?"

TÜRKİYE ÜZERİNE YENİDEN BÜYÜK OYUN!

Türkiye’nin yeniden inşasını Kürtçü politikalar üzerinden şekillendirmek isteyen dış güçler ve içerideki uzantıları.

Yeni bir “Çözüm süreci”nin önünde bir engel olarak gördükleri İYİ Parti ve Meral Akşener tasfiye etmeye çalışıyorlar.

NE OLMUŞTU?

Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, katıldığı televizyon programında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kullandığı 'kazacanak aday' ifadesini eleştirmişti.

Önder, şöyle konuşmuştu:

"O kendi iç tartışmaları, çirkin olur özensiz olur ama olgusal düzeyde bir laf edebilirim. Kazanacak aday bir siyasi liderin edeceği en son laf olmalı. İddianız 'Biz şu adayda mutabık kalırız bu ilkeler ışığında ve onu kazandırırız' olmalı. Kazanacak aday dediniz mi seçmenin eşiğine gidecek yüz olmaz. Üniversiteyi bitiremedim ama Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 2 yıl okudum. Siyaseten en son sarf edilecek laftır. Bu yönüyle sıkıntılı bir laf. Sayın Akşener deneyimli bir siyasetçi, niye buradan gidiyor, anlamış değilim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun kimliği üzerinden bir ayrıştırmacı ya da onu dezavantajlı gösterme şeyi var. Önüne genellikle şöyle bir takiye eşliğinde servis ediliyor. Bunu gazeteciler de yapıyor, kanaat önderleri de yapıyor, siyasi parti liderleri de… 'Kemal Bey çok iyi bir adam ama…', 'Şunu şunu başardı ama…' falan. Bu da faşizmi ve ayrımcılığı her gün yeniden üretiyor. Siyasi iddia odur ki, biz şu aday, Kemal Bey ya da bir başkası, etrafında kenetleneceğiz, şu ilkeler ışığında ve onu köşke taşıyacağız. Kazanacak adaysa sana ne ihtiyacı var, zaten kendi kendine kazanır. Kazanacak aday Recep Tayyip Erdoğan, o zaman git ona çalış, öyle gözüküyor. Bu siyaseten yanlış bir laf. Sayın Akşener’e saygısızlık etmek istemem ama Millet İttifakı’nın iç işleri de benim işim değil ama siyaseten sorunlu bir yaklaşımdır. Gerçekten sakil duruyor."