Sosyal medya gazeteci Nedim Şener ile İYİ Parti İzmir Milletvekili Altun Çıray arasında başlayan ve dünden beri devam eden polemiği konuşuyor.

Polemiğin başlangıcı ise Çıray'ın Halk TV canlı yayınında sarf ettiği sözleri.

MÜTERCİMLER'İN İDDİALARINI YALANLADI

Çıray, katıldığı canlı yayında gazeteci Erol Mütercimler'in Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin Meral Akşener'in kendisine söylediğini iddia ettiği, ''Meclisteyseniz bunun tek sağlayıcısı Kılıçdaroğlu Beydir. Yani dolayısıyla Sn. Kılıçdaroğlu benim İYİ Parti adına Cumhurbaşkanı adayımdır. Eğer bunu onaylamıyorsanız o zaman beni partinin dışına koymalısınız'' sözlerini değerlendirmiş ve iddiaları yalanlamıştı.

Nedim Şener ise Çıray'ın söz konusu programın görüntülerini yayınladığı sosyal medya paylaşımının altına 2020 yılında Mütercimler'in 15 Temmuz girişimine ilişkin iddialarını yalanladığı bir köşe yazısını gönderdi.

ŞENER YAZISINDA NE DEMİŞTİ?

Şener yazısında, Çıray'ın, Mütercimler'in öne sürdüğü ''İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın o gece uçakla Gürcistan’a kaçmaya çalıştığı'' yönündeki iddiasını CNN Türk yayınında söylediğini aktarırken; ''Efkan Ala’nın o gece THY’nin tarifeli Anadolu Jet uçağı ile Erzurum’dan Ankara’ya geldiğini, uçuş rotası ve bilet koçanının da bunu gösterdiğini söyledim. Zaten yolcu dolu tarifeli uçak ile kaçma girişiminin saçmalığı ortadaydı'' diye yazmıştı.

ÇIRAY'DAN SERT YANIT

Şener'in yazısını Aytun Çıray'ın paylaşımının altına göndermesinin ardından Şener'in paylaşımını alıntılayan Çıray, ''WhatsApp'tan size dün, "Sorunlarınız çok büyük. Belli ki hapis olayı sizde çok büyük bir travma yaratmış. Samimi olarak bir psikiyatr öneririm ve hekimlik etiği gereği artık sizinle/siz tedavi görmeden tartışamam" diye yazmıştım. Sizin sevgiye ihtiyacınız var bence. Geçmiş olsun'' diye yazdı.

NEDİM ŞENER'DEN ZEHİR ZEMBEREK PAYLAŞIMLAR

Nedim Şener ise uzun bir flood ile Çıray'a yanıt verdi.

Çıray'ı FETÖ'cülükle suçlayan Şener, ''Erol Mütercimler’ın yalan olduğu ortaya çıkan, ”Efkan Ala 15 Temmuz gecesi Gürcistan’a kaçıyordu” yalanını ekranda söyleyen, FETÖ’nün kontrollü darbe yalanını raporlaştıran, FETÖ’nün Adil Öksüz için hazırladığı sahte raporu savcılığa veren kullanışlı birinin tavsiyesine ihtiyaç yok'' diye yazdı.

Çıray için 'sığ siyasetçi' diyen Şener ayrıca ''FETÖ’nün kontrollü darbe yalanını raporlaştıran, FETÖ’cülerin Adil Öksüz hakkında hazırladığı sahte MİT belgesini devlet sırrı diye bir Cumartesi savcılığa götüren kullanışlı siyasetçi, hekimlik gibi kutsal mesleği sığ siyasi çıkarı için kullanıyor, yazık'' ifadelerini kullandı.

Şener paylaşımlarını şu ifadelerle sonlandırdı: ''Psikolojisi bozulmuş, psikiyatriste gitme zamanı gelmiş de geçiyor anlaşılan, yalnız bu bakışın tedavisi de yok.

FETÖ’nün kontrollü darbe yalanını raporlaştıran, FETÖ’nün A.Öksüz’le ilgili sahte MİT belgesini devlet sırrı zannedip savcılığa koşan, Erol Mütercimler’in Efkan Ala yalanını söyleyen İP’li hasta, 15 Temmuz’a gelmiş. Bana telefonda “kripto kimdir” diye sormuştu, cevabı bulacağız.

İşine gelmeyince karşısındakine ‘hasta’ deyip algı operasyonu yapan bu İP’linin hastalığı, siyasi olaylara koyduğu teşhisten belli: Mansur Yavaş’ın adaylığı arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan varmış.'

Kaynak: Gerçek Gündem