İYİ Parti, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’le ilgili açıklama yaptı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Bu menfur saldırının hemen ardından Sayın Genel Başkanımız merhumun kederli ailesiyle görüştüler. Konuyu birebir her aşamasıyla takip etmektedir" dedi.

Zorlu, İYİ Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ailesiyle teması olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Bu menfur, hain saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz. Bunu basit bir saldırı, bir kayıp olarak değerlendiren yaklaşımları da reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

“KATİLLERİN VE VARSA ARDINDAKİ GÜÇLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI GEREKMEKTEDİR”

Ateş’in öldürülmesini suikast olarak değerlendiren Zorlu, “İvedilikle, devletimiz tarafından sorumluların, katillerin ve varsa ardındaki güçlerin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Böylesine önemli, vicdanımızı yaralayan bir konunun siyasete alet edilmemesi için böyle bir konuda siyaset bertaraf olsun, batsın böyle siyaset, siyasete malzeme olmaması için özel bir çaba sarf ettik" diye konuştu.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Zorlu, Akşener'in konuyla ilgilendiğini belirterek, "Bu menfur saldırının hemen ardından Sayın Genel Başkanımız merhumun kederli ailesiyle görüştüler. Konuyu birebir her aşamasıyla takip etmektedir. Biz de parti olarak takip ediyoruz, takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.