İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda yapılan seçimde 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri belli oldu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ve Başkanlık Divanı’nda görev yapan Yavuz Temizer, 50 kişilik asıl GİK listesine giremedi.

GİK seçiminde en fazla oyu ocak ayında İYİ Parti’ye katılan ve Meral Akşener’in anahtar listesinde yer alan emekli Albay Erdal Sarızeybek aldı. Sarızeybek, bin 131 delegenin desteğiyle kurultayda en çok oyu alan isim oldu

GİK’TE DİKKAT ÇEKEN 2 İSİM: ERDEM VE ÖZLALE

Sarızeybek’i bin 32 oyla İYİ Parti Genel Sekreterliği görevini yürüten Uğur Poyraz, bin 30 oyla da İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır izledi.

Meral Akşener’in anahtar listesinden seçime katılan ekonomi profesörü Ümit Özlale (995) ile hukukçu Bahadır Erdem (989) ilk 5 arasında yer aldı.

Akşener’in anahtar listesinde olan Mersin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da GİK’e girdi.

LİSTEYİ TEK DELEN ÇAĞLAYAN: 50. SIRADAN GİRDİ

İYİ Parti Sözcüsü İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ise 892 oyla GİK’e 11. sıradan girdi.

Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre,  GİK’te 12 kadın yer aldı.

Bunlardan biri Genel İdare Kulu’na Meral Akşener’in anahtar listesini delerek giren tek isim İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi avukat Şükrüye Sevin Çağlayan oldu. Çağlayan listeye 458 oyla 50. sıradan girdi.

BAŞKANLIK DİVANINDA ÜÇ FİRE: AYTUN ÇIRAY GİK LİSTESİNE GİREMEDİ

Başkanlık Divanı’nda görev yapan ve Akşener’in anahtar listesinde isimleri bulunan Aytun Çıray ve Yavuz Temizer 50 kişilik asıl GİK listesine giremedi.

Aralarında Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı’nın olduğu diğer Başkanlık Divanı üyeleri ise yeni GİK’de de yer aldı. Başkanlık Divanı’nda yer alan İYİ Parti Aydın Milletvekili ve Siyaset Akademisi Başkanı Aydın Adnan Sezgin 476 oy ile GİK yedek listesinin 11. sırasında yer alabildi.

LİSTE KRİZİ: AYLİN CESUR ÇİZİK YEDİ

Aytun Çıray, Yavuz Temizer, Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi ve Aylin Cesur gibi Meral Akşener’in anahtar listesinde bulunan isimlerin Genel İdare Kurulu’na girememesi veya bazı isimlerin yedek üye olarak seçilmesine neden olarak İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın tarafından delegelere gönderildiği iddia edilen ‘yazılmayacak’ listesi olduğu konuşuluyor.

İddiaya göre üzerlerinin çizilmesi istenen isimler arasında İzmir Milletvekili Doktor Aytun Çıray, Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Hayrettin Nuhoğlu, Yavuz Temizer, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, Ayhan Erel yer alıyor.

KONCUK: KOLTUK ONLARIN ADAMLIK BİZİM OLSUN

İYİ Parti’deki liste krizine ilişkin Adana Milletvekili İsmail Koncuk ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi. İsmail Koncuk yaptığı paylaşımda, “İYİ Parti 2. Olağan Kongresi bugün yapıldı. Hayırlı olsun. Ben ve Ümit Özdağ, Gİ̇K adayı olmamamıza rağmen, bazı akıl ve ahlak fukaraları, bir kısım il yöneticisine sabah böyle bir liste dağıtmış. Aday olma ihtimalimiz bile birilerini ürkütmüş! Koltuk onların, adamlık bizim olsun” dedi.

AYTUN ÇIRAY: HEDEF MERKEZ SİYASETÇİLERİN TASFİYESİDİR

Aytun Çıray da Koncuk’un paylaşımını alıntılayarak şu ifadelere yer verdi:

“Bu listede asıl hedef merkez siyasetçilerin tasfiyesidir. Demirel’in doktoru.. İsmet Sezgin’in yeğeni.. Ve bendeniz bunun işaretidir. Başarıp başaramadıklarını göreceğiz. Onlar da görecek. Samimiyet ve ilkeler testidir bu!”

Öte yandan Aytun Çıray, konuya ilişkin önümüzdeki günlerde açıklama yapmaya hazırlanıyor.

PARTİYE YAPILAN BU KİRLİ OPERASYON SİNEYE ÇEKİLEMEZ’

Genel İdare Kurulu üyelerinin belli olmasının ardından listeyi değerlendiren İsmail Koncuk, kirli ellerle yapılan operasyonun başarıya ulaştığını söyledi.

“İYİ Parti operasyon partisi değildir” diyen Koncuk, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu liste kurultay günü il başkanlarına dağıtıldı. Sahte liste olduğu ifade edildi ama GİK listesine bakıldığında sahte olmadığı, hedeflenen sonucun başarıya ulaştığını görüyoruz. Ben ve Ümit Özdağ aday değildik. Ama Aytun Çıray, Ferudun Bahşi, Aylin Cesur gibi partiye emek vermiş isimler vardı. Bu arkadaşlarımızın önleri kesildi, engellendiler. Bu hiçbir zaman sineye çekilemez. Bu bir operasyondur. Hem de bazı il başkanları kullanılarak yapılmış kirli bir operasyondur. Genel merkezin, derhal bunu yapanları bularak, gerekeni yapması gerekir.”