İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, 24 Haziran öncesinde son turunu Kars,  Iğdır ve Erzurum’a düzenledi.

Erken seçim kararının ardından 22 Mayıs’ta Antalya’dan başladığı seçim turunda yaklaşık 60 şehirde miting düzenleyen Akşener’in son iki günlük seçim mesaisi ise 24 Haziran’a kadar günde üç miting düzenleyeceği İstanbul’da.

Akşener’in yoğun yağmura karşın düzenlediği Kars mitingindeki açıklamaları şöyle:

-Değişim zamanı: 24 Haziran seçimini apar topar süper baskın seçim olarak getirenler pişman oldular. Her şey iyiyse neden seçim yapılıyor, her şey kötüyse niye sana oy verelim. 24 Haziran Türkiye’de değişim zamanı olacak. Biz milletin kurduğu bir partiyiz.

Cesurlar hareketi dedim, çünkü bu meydanları şereflendiren sizlerin nelere rağmen burada olduğunuzu biliyorum. Oğullarınızla, kızlarınızla tehdit ediliyorsunuz, şehirler küçüldükçe daha fazla baskı söz konusu oluyor. Türkiye’nin her yerinden her ilçesinden oy alan tek siyasi parti biz olacağız.

-Öksüz bırakırsanız: Iğdır’ın yüzde 47’si yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Iğdır, Türkiye’nin en stratejik şehirlerinden birisi. Siz Iğdır’ı yalnız bırakırsanız, Iğdırlıları öksüz bırakırsanız, Iğdır’ı fakirleştirir ve yoksullaştırırsanız olmaz. Şimdi beka sorunu beka sorunu diye geziyorlar. O beka sorununda Iğdır bu haldeyse, sizin için zekâ sorunu olduğu ortaya çıkar.