Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında verilen tutuklama kararını protesto etmek isteyen onlarca İYİ Partili ve vatandaş Yeniçağ gazetesi önünde bir araya geldi.

Gazete önüne gelenler arasında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Hayrettin Nuhoğlu ve Ümit Beyaz, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Murat Ağırel'in babası ve ablası da gazete önüne geldi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, basın özgürlüğü ve Yeniçağ'a destek dövizleri taşıyan vatandaşlar, "Özgür basın susturulamaz", "Adalet yalıdan yönetilemez", "FETÖ gitti PETÖ geldi" sloganları attı.

‘MURAT AĞIREL ONURLU BİR GAZETECİDİR’

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu yaptığı basın açıklamasında Murat Ağırel’in onurlu bir gazeteci olduğu vurgulanarak, “Murat Ağırel, doğru ve dürüst haberciliği ilke edinmiş, verdiği haberi namusu bilen, vicdanıyla hareket eden iyi bir gazetecidir. Bizler onunla bir dönem birlikte çalışan arkadaşları olarak onun vatanseverliğine kefiliz” ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti’nin Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’e destek vermek için yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Değerli dava arkadaşlarım,

Basınımızın henüz susturulamayan kıymetli mensupları,

Bugün, Yeniçağ gazetesi yazarı, kıymetli arkadaşımız Murat Ağırel için bir araya geldik.

Bastırılan ve sindirilen bir ülkede; yolsuzlukla, israfla, talanla mücadele için varını yoğunu ortaya koyan cesur gazeteci Murat Ağırel, maalesef dün akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Murat’ın tutuklanma şekli, yargı bağımsızlığına gölge düşürecek ve zedeleyecek bir hal almıştır.

Aklın almayacağı bu hukuk skandalının arkasında, yolsuzluklarla savaşan Murat Ağırel’in tutuklanması için devreye giren birileri mi vardır? Yoksa kurumsal yapısı çökertilen ülkemizin mahkemeleri, işini gerektirdiği şekilde yapamamakta mıdır?

Bütün bu soruların cevabını, hepimiz çok iyi biliyoruz, tanıyoruz. Fakat biz, Gazeteci Murat Ağırel’i de çok iyi biliyoruz.

Murat Ağırel, FETÖ tarafından yıllar önce kumpasa maruz bırakılmıştı. Dolayısıyla mücadeleyi, sabrı bilir, azimlidir. Bu süreci de en kararlı şekilde atlatacak ve en kısa zamanda yazmaya devam edecektir.

Murat Ağırel, onurlu bir gazetecidir.

Murat Ağırel, doğru ve dürüst haberciliği ilke edinmiş, verdiği haberi namusu bilen, vicdanıyla hareket eden iyi bir gazetecidir. Bizler onunla bir dönem birlikte çalışan arkadaşları olarak onun vatanseverliğine kefiliz.

Murat Ağırel, AKP iktidarı tarafından sansürlenen, tekelleştirilen Türk medyasının yüz akıdır.

Murat Ağırel; hayatını her türlü hırsızlıkla, yolsuzlukla, talanla mücadeleye adamıştır.

Murat Ağırel; heyecanını, ideallerini asla kaybetmeyen, yalnızca haksızın, hukuksuzun karşısında kalemini kullanan cesur bir yürektir.

Ve Murat Ağırel, bu karanlık günler bittiğinde, hapisten çıktığında, hiç kimseden ve hiçbir güçten çekinmeden yine yazacak, susmayacak bir dava adamıdır."

"DEMOKRASİ İÇİN ÖZGÜR BASIN ŞARTTIR"

Karanlık günler yalnızca Murat için değil; eninde sonunda ülkemiz için de sona erecek ve siz cesur insanların verdiği mücadeleyle mutlu, aydınlık yarınlar hepimizin olacaktır.

Murat’la birlikte, maalesef çok kısa bir süre önce tutuklanan Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’a da buradan selam gönderiyor, yazarı tutuklanan Yeniçağ gazetesinin de her zaman yanında olduğumuzun sözünü veriyoruz. Ülkesi için, milleti için, onuruyla ve bağımsızca yazan, milletimizin dirliği, huzuru ve mutluluğu için doğru haber verme çabası peşinde olan, tutuklu tüm gazetecilere buradan selam olsun.

Demokrasi için özgür basın şarttır.

Özgür bir basın, gerçek ve susturulmayan bir medya için sonuna kadar mücadele vereceğiz!

Sustukça sindiriyorlar, korkutuyorlar ve köleleştirmek istiyorlar. Milletimizin dirliği, ülkemizin huzuru için anti demokratik her türlü uygulamanın karşısında olacağız. Herkes için adalet diyorsak artık susmayacağız!"

ÇELİŞKİLİ KARAR TUTANAĞI

Çelişkili mahkeme kararına ilişkin bir soruya cevap veren İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Dün biz oradaydık ben dışarıdaydım. Vekil veya avukat olmadığım için girmedim. İçeriye giren avukat arkadaşlarımız ve milletvekillerimiz söz konusu tutanağı gördüler. Sadece bir iki kişinin gördüğü belge değil. Duruşma seyrinde bunlar açıklığa kavuşacak" ifadelerini kullandı.