Yaz mevsimi gelip de havalar ısınmaya başladığında bahçe ve balkon keyfinin tadına doyulmuyor. Fakat sıcak havaların sona ermesi ve kışın yaklaşmasıyla birlikte dört duvar arasında kalıyoruz. Kış mevsiminin kasvetinden ve dört duvar arasında sıkılmak istemeyenler için çözüm oldukça basit. Siz de mevcut durumdaki teras, veranda ve balkonları birer kış bahçesine dönüştürebilirsiniz. Dışarıda mevsim ne olursa olsun, sahip olduğunuz bu kış bahçesi sayesinde dört mevsim boyunca doğa ile iç içe olmanın tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

kisbahcesitasarimlari

Oluşturacağınız kış bahçesi için de elinizdeki alanın küçük veya büyük olması da fark etmiyor. Birbirinden estetik ve kullanışlı dekorasyon fikirleri ile bu alanı en verimli şekilde değerlendirebilir, güzel bir hale getirebilirsiniz. İster lüks restoran temalı bir yemek odası, ister bir çalışma odası, isterseniz de şömineli bir oturma odası şeklinde kullanabileceğiniz Palmiye kış bahçelerinin, skyroof ürünlerindeki gibi tamamen ihtiyaçlarınız ve kendi zevkleriniz doğrultusunda birçok farklı dekorasyon ekleyebilirsiniz.

Peki iyi bir kış bahçesinin özellikleri nelerdir?

  • Bunun için ilk yapılması gereken, balkon ve veranda gibi açık alanları kapalı hale getirmektir. Fakat bu kapama işleminde geçirgen yüzeylerin fazlaca kullanılması çok önemli, yoksa opak yüzeyler ile kapatılan bu alanın evin içindeki sıradan herhangi bir odadan farkı kalmaz. Bundan dolayı taşıyıcı sistemi iyi düzenlenmiş, korunaklı ve sağlam bir iskelete sahip camdan oluşan cephe ve çatı malzemeleri kullanılmalıdır.

  • Bir kış bahçesi iyi ısıtılmış olmalıdır. Havalar soğuduğunda bu alanlarda rahatça vakit geçirmek için ısı yalıtımı çok önemli. İyi bir ısı yalıtımı sağlanmasına rağmen gerekli olan sıcaklık oluşmadıysa, elektrikli ısıtıcılar bu konuda yardımcı olacaktır. Ancak kış bahçenizin daha dekoratif görünmesini istiyorsanız elektrikli ısıtıcı yerine şömine modellerini de tercih edebilirsiniz.

kisbahcesidekorasyonu

  • İyi bir kış bahçesinde bulunması gereken bir diğer önemli özellik ise estetik ve kullanışlı eşyalardır. Kapalı bir durumda bulunan bu alanları tabiatın tüm güzellikleri ile donatmak gerekiyor. Rengarenk çiçekler ve yemyeşil bitkiler ile süslenen bir kış bahçesi, her mevsim doğanın tüm halini küçük bir şekilde yansıtacaktır. Bu alanlarda birçok çiçek ve bitki türü yetiştirilebilse de saksı içerisinde yetişebilen limon ve portakal ağaçları iyi bir seçim olacaktır. Muhteşem görüntüleri ile ortamı zenginleştiren bu ağaçlar, aynı zamanda muhteşem kokuları ile kış bahçenizin keyifli bir ortama dönüşmesine yardımcı olur.

kisbahcesininozellikleri

  • Bunların haricinde evinizin içerisinde olduğu gibi kış bahçenizin içinde de tercih edebileceğiniz birçok dekoratif eşya mevcut durumda. Fakat bu alanın keyifli ve sade etkisinin kaybolmaması için fazla eşya kullanımından kaçınmak iyi bir tercih olacaktır. Çünkü her ortamda olduğu gibi, kış bahçelerinde de çok mobilya ve dekoratif eşya kullanımı bu alanın daha küçük görünmesine yol açar. Özellikle doğa ve tabiat ile baş başa kaldığınız bir ortamda sıkışıp kalmamak için bu oldukça önemli.

  • Tüm bunları sağladıktan sonra artık bir kış bahçesini neredeyse oluşturdunuz. Şimdi ise bu alan için köşe kanepelerine göz atmanın zamanı geldi. Konforlu, rahat ve modern görünüme sahip kanepeler, iyi bir kış bahçesi için olmazsa olmazlar arasındadır. Bu sayede şöminenin yanında uzanarak dışarıda yağan karı büyük bir keyif içerisinde izleyebilirsiniz. İsterseniz büyük minderler kullanarak koltuğun sahip olduğu modern görünümü daha da artırabilirdiniz. Ayrıca televizyonda açtığınız güzel bir filmi izleyerek kış bahçenizin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

  • Bu köşe kanepelerinin yanına koyacağınız ahşap kitaplık ve dekoratif bir lamba, ortamın otantik bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır. Bu şekilde çok güzel bir kış bahçesi oluşturabilir, tüm misafirlerinizin beğenisini toplayabilirsiniz.