Beşiktaş’ta dün akşam gerçekleştirilen saldırının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Gümüşsuyu Kampusu’nda eğitime iki gün ara verildi.

Beşiktaş'taki patlama sırasında İTÜ, Vodafone Arena ve Kabataş Camii de hasar görmüştü. İTÜ rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada Gümüşsuyu Kampusu’nda tahribat meydana geldiği kaydedilirken, bu tarz bir ortamda eğitim-öğretime devam edilmesinin mümkün olamayacağı kaydedildi.

12 Aralık Pazartesi ve 13 Aralık Salı günü eğitime ara verildiği belirtildi.

Rektörlük açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“10 Aralık Cumartesi gecesi Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısı, Gümüşsuyu Yerleşkemizde tahribata neden olmuştur. Yerleşkede yapılan incelemeler neticesinde, patlamanın verdiği hasar nedeniyle sağlıklı bir ortamda eğitim-öğretime devam edilmesinin mümkün olamayacağı görülmüştür. Bu nedenle, 12 Aralık Pazartesi ve 13 Aralık Salı günü Gümüşsuyu Yerleşkemizde yer alan Makina ile Tekstil Teknolojileri ve Tasarım fakültelerimizde eğitime (2 gün süre ile) ara verilmiştir. Yerleşkemizin eğitime hazır hale getirilmesine yönelik çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır. Afet Yönetim Merkezi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Birimimiz tarafından yapılacak incelemelerde, verilen aranın uzatılmasına gerek duyulması halinde, yeni bir duyuru ile son durum paylaşılacaktır.”