İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mahkeme kararına rağmen Rektör Mehmet Karaca tarafından ataması yapılmayan asistan Hüseyin Mercan, rektörlük önünde oturma eylemine başladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından işten atılan ve açtığı dava sonucu işe geri dönme hakkını kazanan asistan Hüseyin Mercan, mahkemenin verdiği 'En geç 4 Eylül'de işe başlama' kararının uygulanmaması üzerine İTÜ rektörlüğünün önünde oturma eylemine başladı.

İleri'de yer alan habere göre Hüseyin Mercan “Hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu karar sonucunda oturma eylemine geçtik” dedi.

İTÜ Rektörlüğü önünde oturma eylemine başlayan Hüseyin Mercan, yaptığı açıklamada asistan kıyımına karşı araştırma görevlileri olarak iki yıldır mücadele ettiklerini belirterek “Zaman içerisinde mahkeme kararları olumlu sonuçlandı. Birçok asistan arkadaşımız kadrolarına iade edildi. Fakat İTÜ rektörü, içinde benim de bulunduğum üç kişinin atamasını keyfi olarak yapmadı.

Biz de buna karşı oturma eylemiyle mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi. Oturma eylemini sosyal medyadan duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Mercan “Hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu karar sonucunda çok hızlı bir şekilde oturma eylemine geçtik" ifadelerini kullandı.