Korona virüsü salgını nedeniyle bir ayda en az 6 bin 77 kişinin öldüğü, yaklaşık 64 bin kişinin enfekte olduğu İtalya’da, virüsün gerçek yayılma oranına ilişkin endişe verici bir açıklama geldi.

Ülkedeki salgının verilerini toplayıp halka paylaşan Sivil Koruma Ajansı’nın Başkanı Angelo Borrelli, gerçek vaka sayısının tespit edilenden muhtemelen 10 kat daha fazla olduğunu söyledi.

Borrelli’nin açıklaması, İtalya’da yaklaşık 640 bin kişinin virüsü kapmış olabileceği anlamına geliyor. Testlerin büyük ölçüde hastaneye gidenlerle sınırlı kaldığını, binlerce vakanın tespit edilemediğini söyleyen Borrelli, “Her 10 vakadan birini tespit edebildiğimizi söylemek inandırıcı olur” dedi.

‘TÜRKİYE MASKE SATIŞINI DURDURDU’

La Repubblica gazetesine konuşan Borrelli, 21 Şubat’ta Lombardiya bölgesinde patlak veren salgında ülkenin en büyük eksikliğinin maske ve vantilatörler olduğunu ekledi.

İtalyan yetkili, Türkiye, Romanya, Hindistan ve Rusya gibi ülkelerin bu malzemelerin satışını iç ihtiyaç için durdurduğunu söyleyerek, “Büyükelçiliklerle temas kuruyoruz ama korkarım ki yurtdışından daha fazla maske gelmeyecek” dedi.