İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülke genelindeki koronavirüsü (Covid-19) vakalarına ilişkin son durumu, başkent Roma’da günlük düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Borrelli, vaka sayısının 23 bin 73’e çıktığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde virüs bulaşanların toplam sayısının ise 27 bin 980 olduğunu söyledi. Ölü sayısının düne göre 349 kişi daha arttığını aktaran Borrelli, toplam sayının 2 bin 158’e yükseldiğini belirtti.

Borrelli, dün 2 bin 335 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının, bugün bu sayıya 414 kişinin daha eklendiğini ve toplam sayının 2749’a ulaştığını duyurdu.

LOMBARDİYA’DA MASKE STOKU TÜKENMEK ÜZERE

İtalya Yoğun Bakım Anestezistleri Derneği Başkanı Alessandro Vergallo, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya bir mektup yazarak, en çok ölüm ve vaka sayısının görüldüğü Lombardiya Bölgesi’nde, yoğun bakım ünitelerinde kullanılan yüksek korumalı maskelerin birkaç gün yetecek kadar kaldığını belirtti.

Vergallo, sağlık çalışanlarının özverili şekilde çalıştığını ancak maskelerin bitmesi durumunda insanların hayatını kurtarma operasyonunun yavaşlama ya da sekteye uğrama riskiyle karşı karşıya olduğunu aktardığı ifade edildi.