İsviçre’nin ünlü gazetesi Zürcher Zeitung’un verdiği habere göre İsviçre devleti bugünden itibaren radikal islamIŞİD’İn tüm faaliyetlerine yasak getirdi.

Federal Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan kararda IŞİD’in varlığının temel insan haklarını tehdit ettiği belirtildi.

İnsanlık düşmanı IŞİD’e yönelik alınan karar İsviçre Federal Savunma Bakanlığının resmi sitesinden duyuruldu.

IŞİD’in İsviçre içerisinde yapabileceği her türlü aktivite yasadışı olarak sayılarak bu aktiviteleri yapacak her kim olursa ağır bir şekilde cezalandırılacak.

Yapılan açıklamada radikal İslamcı terör örgütü IŞİD ile doğrudan veya dolaylı olarak ilişkisi olan grupların bütün faaliyetlerinin durdurulduğu belirtilerek, örgütün tüm eylemlerinin yasaklandığı ifade edildi.

Alınan karara göre, propaganda, finansal destek veya üye alımı gibi kişisel ya da maddi desteği artırmak için tasarlanan tüm eylemler yasaklanırken, örgütle bağlantısı olan kişiler tespit edildiği takdirde 3 yıla kadar varan hapis cezası uygulanacak

Türkiye’de bu gelişme çarpıtılarak DHA kaynaklı haberlerde ”İsviçre İslamiyeti Yasakladı” manşetleriyle verildi. (Kaynak: Devrimci Karadeniz)