İsviçre’nin ulusal televizyon kanalı SF1 yazar ve yönetmen Yusuf Yeşilöz’ün yönetmenliğini yaptığı belgesel filmi “Politikada Göçmenler”i (Der Wille zum Mitgestalten - Migrantinnen und Migranten in der Politik) ekranlara getiriyor.

Kitapları kadar belgeselleriyle de tanınan Yusuf Yeşilöz bu kez objektifini İsviçre politikasında kendine yer açan göçmen politikacılara çevirdi. Yeşilöz’un belgesel filminde 18 Ekim’de yapılacak olan İsviçre genel seçimlerinde Ulusal Parlamento’ya aday olan Sibel Arslan ve Haşim Sancar’ın yanısıra Sosyaldemokrat Parti (SP)’den Rupan Sivaganesan ve yabancı düşmanlığıyla eleştirilen İsviçre Halk Partisi (SVP)’nden Yvette Estermann da yer alıyor.

Yeşilöz, filminde göçmenleri İsviçre politikası için bir şans ve yeni bir kaynak olarak gören göçmen politikacıların başa çıkmak zorunda kaldıkları güçlüklerin izini sürüyor.

Filmin çekimleri aslında Ağustos ayında tamamlanmış, ama Sibel Arslan ve Haşim Sancar’ın Ulusal Parlamento’ya aday olmalarını gerekçe gösteren SF1 daha önceki bir tarihte yayın programına aldığı filmin yayınını erteleyeceğini duyurmuştu. Yeşilöz’ün merakla beklenen filmi  21 Ekim Çarşamba günü saat 22:55’te SF1 kanalında gösterilecek.

Ş. Murat Özten / Demokrat Haber İsviçre