Ş. Murat Özten / Demokrat Haber İsviçre

2015 yılında İsviçre Federal Parlamentosu’na seçilen ilk Türkiye kökenli politikacı olan Sibel Arslan partisi tarafından yeniden aday gösterildi.

Yeşil siyasetçi Sibel Arslan 20 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde partisi BastA tarafından Federal Parlamento’ya Basel kantonundan tekrar aday gösterildi. 2015 seçimlerinde oylarını arttıran sol partiler daha önceden sağ partilerin elinde olan bir sandalyeyi ele geçirmişlerdi. Sağ partiler 20 Ekim’de gerçekleşecek olan seçimde bu sandalyeyi tekrar kazanmak için her şeyi yaparken, sol partiler de bu sandalyeyi ellerinde tutmak için büyük çaba sarf ediyor.

EN ETKİLİ MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA

Sibel Arslan İsviçre Federal Parlamentosu’na seçilişinin dördüncü yılında en etkili milletvekillerini gösteren bir listede meclisin en aktif ilk 1/3’lük bölümde yer aldı. Liste, milletvekillerinin parlamento komisyonlarında yaptıkları çalışmalar, vermiş oldukları başarılı soru önergelerinin sayısı, medyadaki görünürlükleri gibi pek çok kriter baz alınarak oluşturuluyor.

OPERATİON LİBERO’DAN DESTEK

Bu arada İsviçre’nin geleceğini oluşturma hedefiyle yola çıkan ve her kantonda İsviçre’nin geleceği açısından önemli gördüğü adayları destekleyen Operation Libero adlı hareket de Basel Kantonu’nda Christian Egeler ve Sibel Arslan’ı desteklediğini açıkladı.

Fotoğraf: Michael Waser