İsviçre’de faaliyet gösteren Parte Der Arbeit (İsviçre Emek Partisi) Bern Seksiyonu yayınladığı bir mesajla HDP’nin seçim başarısını kutladı.

Emek Partisi yayınladığı mesajda hem HDP’nin AKP karşısında kazandığı zafere ve tek başına hükümranlık isteğinin engellenmesine dikkat çekti hem de Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi'nin (SYKP) bu kazanımdaki rolünü selamladı.

SYKP İsviçre örgütünün de pek çok kantonda birlikte çalışma yürüttüğü Emek Partisi'nin mesajın tamamı şöyle:

"HDP, AKP'Yİ KENDİ SINIRLARINA HAPSETTİ"

"Partei Der Arbeit’dan HDP’li ve SYKP’li yoldaşlara selam

Geçen hafta sonu Türkiye’de yapılan parlamento seçimleri tarihi bir çığır açtı:

Kürt halkının, sosyalistlerin ve ezilen kesimlerin birlikte oluşturdukları HDP yüzde 13’ün üzerinde oy alarak, sadece yüzde 10 barajını aşmakla kalmadı, aynı zamanda şu ana kadar tek başına hükümranlık kuran AKP’yi, kesin bir şekilde kendi sınırlarının içine hapsetti. Ayrıca bu seçim zaferi dayanışmacı bir toplum kurmak adına savaşan, en güç şartlarda, tehditlere ve baskılara maruz kalan tüm politik güçler için de bir referans olma özelliği taşımaktadır. Türkiye’nin içinde ve dışındaki sosyalistler ve komünistler buradan derslerini çıkarttılar.

Partei der Arbeit Bern, İsviçre’de ve tüm Avrupa’da yaptıkları politik aydınlatma ve ikna faaliyetleri ile kapitalist sömürü, emperyalist baskı ve ulusal şovenizmden uzakta bir politik perspektif oluşturmak adına gedik açan SYKP’li (Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi) yoldaşlarını da HDP içeirisinde yürüttükleri çalışmadan dolayı tebrik ediyor. Türkiye’de elde edilen tecrübeler sayesinde kanatlanan öğrenme sürecini kendi paralellerimizde ve politik ilişkilerimizde –SYKP’li yoldaşlarımızla ortak olarak- derinleştireceğimiz ve devam ettireceğimizden memnuniyet duyduğumuzu belirtiyoruz."  (Demokrat Haber)