İsveç'te bir ortaokula kılıçla saldırıp bir öğretmen ile bir öğrenciyi öldüren 21 yaşındaki saldırgan Hitler hayranı çıktı. Polis saldırganın göçmen kökenlilerin gittiği okulu özellikle seçtiğini söyledi.

Polis dedektifi Thord Haraldson, Trollhttan kasabasındaki Kronan okuluna saldırıp, bir öğrenci ve bir öğretmeni öldüren kılıçlı saldırganın Hitler hayranı olduğunu ve aşırı sağ akımlara sempati duyduğunu söyledi.

Polis dedektifine göre, 21 yaşındaki Anton Lundin-Pettersson'ın geçmişi, saldırıyı ırkçı bir motivasyonla yaptığını ortaya koyuyor.

Polis ayrıca, Petterson'ın evinde saldırıyı daha önce planladığına dair deliller de buldu. Saldırgan bir de 'intihar notu' bıraktı.

Star Wars karakteri Darth Vader'inkine benzer bir maske giyen Petterson, 6-15 yaş arası çocukların gittiği Kronan okuluna kılıçla baskın düzenlemiş ve bir öğretmen ile bir öğrenciyi öldürmüştü.

Saldırıda yaralanan 15 yaşındaki bir öğrencinin durumu ise ağır.

Polisin ateş ederek yaraladığı saldırgan daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Polise göre, Petterson Kronan okulunu göçmenlerin gittiği bir okul olduğu için seçti. (Al Jazeera)