Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran yakan aşırı sağcı ve ırkçı politikacı Rasmus Paludan, ülke medyasına provokatif eylemiyle ilgili konuştu.

İşlerin beklediği gibi gitmediğini söyleyen ‘Stram Kurs’ (Sıkı Yön) Partisi lideri Paludan, “Türkiye'ye karşı gol attığımı sanıyordum. İşte bu dedim. Hayal ettiğim gibi sonuçlanmadı” ifadelerini kullandı.

Expressen gazetesine konuşan aşırı sağcı politikacı, “Pişman mısınız?” sorusuna ise “Hayır. Önemli politik sebepler olduğunu düşündüğüm için yaptım. Bu kadar insanın beni ölümle tehdit etmesine üzüldüm” cevabını verdi.

Eyleminin ‘bu kadar fazla tepki çekeceğini tahmin etmediğini’ söyleyen Paludan, 2019 yılından bu yana Danimarka polisinin korumasıyla yaşadığını dile getirdi.

Paludan kendisine yöneltilen tepkilerin aslında “Batı'yı eleştirdiğini” savunarak, “Çok somut tehditler alıyorum” dedi. Paludan, “Korkuyor musun?” sorusuna ise “Evet, biri beni açıkça öldüreceğini yazdığında korkarım” karşılığını verdi.

Yaptıklarıyla İsveç'in NATO üyeliği arasında bir bağlantı görmediğini dile getiren Paludan “NATO başvurusu ile İsveç'te ifade özgürlüğüne sahip olmanız arasında bir bağlantı göremiyorum. Türkiye için önemli olan İsveç'in savaşma isteği ve savunma kabiliyetidir” değerlendirmesini yaptı.

Paludan'ın Stram Kurs partisi Danimarka'da kuruldu. Kendisi Danimarkalı bir avukat olan Rasmus Paludan, eylemlerini İsveç'te gerçekleştiriyor.