İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında evlendirilmesine tepkiler devam ediyor.

Gümüşel ve H.K.G’yi istismar eden Kadir İstekli yaşananları reddetse de kafalarda çok sayıda soru işareti var.

Gazeteci Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı 6 yaşında başlayan istismar tarikat karanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. İktidar ve ona yakın trollerin üstünü örtmeye çalıştığı istismarın bütün detayları ortaya çıktı. Delillere rağmen Gümüşel ve istismarcı Kadir İstekli tutuklanmadı.

İstekli ilk açıklamayı TELE1’den Egehan Erkün’e apartman yöneticisi aracılığı ile yaptı ama sorulardan kaçtı.

İstekli’nin kaçıp kaçmadığı ise soru işareti.

KADİR İSTEKLİ KAYIP MI?

Kafalardaki soru işaretini Star Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce de yazdı.

Gülerce, “Kendisine ağır suçlamaların yöneltildiği Kadir İstekli kayıp mıdır? Neden kamuoyu önüne çıkıp konuşmuyor?” diye sordu.

Gazeteci Timur Soykan gizlenen ve üstü troller tarafından örtülmeye çalışılan dosyadaki soru işaretlerini yazdı.

İşte Soykan’ın ve bizlerin de merak ettiği sorular:

1. İddianamedeki bunca delile, detaylı ifadelere, ses kaydına, fotoğraflara karşın Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel neden tutuklanmadı? Tutuklanmamaları için yargıya baskı yapıldı mı? İsmailağa Cemaati’nden olmasalar serbest bırakılırlar mıydı?

2. H.K.G. 30 Kasım 2020’de şikayetçi oldu ve bütün delilleri savcılığa sundu. Ancak dava 30 Ekim 2022’de açıldı. Davanın açılması neden 2 yıl sürdü?

3. Kadir İstekli, tarikatta başka çocuklara cinsel istismarda bulundu mu? Ses kaydında H.K.G.’nin istismarı kimseye söylemediğini anlatırken “Bunun gibi değildin yani. Bu hemen zırtlıyo. Sen öyle değildin. Ya sen farklıydın” derken ‘Hemen zırtlıyo’ dediği kim?

4. Kız çocuğu eğitimden mahrum bırakılırken devlet bunu nasıl belirlemedi? Tarikatlar tarafından eğitim hakkı engellenen kaç çocuk var ve bunun için ne yapılıyor?

5. H.K.G.’nin Hiranur Vakfı Külliyesi’nde 13 yaşında nişan, 14 yaşında düğünü yapılırken güvenlik güçleri bunu neden tespit etmedi?

6. H.K.G.’nin 14 yaşında hastaneye götürülmesiyle istismar ortaya çıkmıştı. Savcı neden doğum kağıdı istemedi?

7. Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde kemik yaşı testine 21 yaşında bir kadının sokulmasına kim göz yumdu? Bunun için kimler devreye girdi? Mehmet Emin Marankoz’un kimlerle bağlantısı vardı?

8. 14 yaşındaki çocuğun kemik yaşı testinde 21 çıkmasına karşın soruşturmayı savcı neden ve nasıl kapattı? Bunun için devreye girenler oldu mu? Savcının tarikatla bağlantısı var mı? Bu soruşturmayı örten karanlık eller aydınlatılacak mı?

9. H.K.G. 17 yaşında doğum yaptı. Çocuk yaşta anne olması nasıl bir soruşturmaya konu olmadı?

10. H.K.G. şikayetçi olduktan sonra devlet korumasına alındı. Yani Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu korkunç olaydan iki yıl önce haberdardı. Bakanlık bu olay ortaya çıkana kadar neden davaya müdahil olmadı? Kamuoyu bu olayı duymasa müdahil olmayacak mıydı?

11. Tarikatlarda cinsel istismara uğrayan H.K.G. gibi kaç çocuk var?