Sabah gazetesi, İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırısına ilişkin tutuklananların saldırıya dair WhatsApp yazışmalarının ortaya çıktığını duyurdu.

İstanbul Emniyeti’nin saldırı öncesi ve sonrası yazışmaları tespit ettiği belirtildi.

Sabah’tan Atakan Irmak ve Emir Somer imzalı haberde, şu ifadelere yer verildi:

“Ammar Jarkas'ın saldırının ardından kız kardeşine, "Gadir kız eski elbiselerini, geldiği elbiselerini çıkarsın atsın. Atmamız için bir poşete koy" dediği ve böylelikle patlamadan önceden haberi olup kamuflaj için talimat verdiği tespit edildi.

Ammar Jarkas'ın telefonunda ayrıca Halil M. adlı bir kişiyle yazışmada dikkat çekti. Jarkas'ın, terörist Albashir'in kaçarken çekilen fotoğrafını daire içine alarak 'Bu o' dediği, Halil M.'nin ise; "Allah için beni bilgilendir kardeşim, kardeşim vallahi aklım sizinle meşgul, vallahi öleceğim, benim ve ailen için bilgi ver." yazdığı görüldü.

Terörist Albhasir'ın gözaltına alınmadan kısa süre önce kendisini Esenler'den Küçükçekmece'ye götüren korsan taksici Ahmet C.'ye "Merhaba" yazdığı, Ahmet C.'nin ise, "Merhaba ablacığım bana durumun hakkında bilgi ver" şeklinde yanıt verdiği görüldü.”