İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiğini 38 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Gazeteci Seyhan Avşar, patlamaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 5 savcı görevlendirdiğini açıkladı: "Başsavcılık ayrıca patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı alındığını duyurdu."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamada can kaybı olduğunu açıkladı. Yerlikaya Twitter hesabından, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır" açıklaması yaptı.

Olay yerine çok sayıda ambulans gelerek yaralılara ilk yardımda bulundu. Polis ikinci patlama şüphesiyle alanı boşaltırken, olay yerinden canlı yayın yapan Habertürk televizyonu patlamanın İstiklal Caddesi'nin girişimin 200 metre ilerisinde, tramvay yolunun yakınındaki bir bankta meydana geldiğini duyurdu. Yerde çukur oluştuğu belirtiliyor.

Patlama nedeniyle çevredeki kaldırım taşları yerinden sökülürken, çok sayıda dükkanın camları kırıldı. Patlama sırasında caddede olan birçok kişi de dükkanlara sığındı.

RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de "Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım" uyarısında bulundu.

İMAMOĞLU’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlara Emniyet ve sağlık ekiplerine yardımcı olmaları çağrısında bulundu; ardından şunları kaydetti:

"Korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız."