AKP'den istifa eden İzmir milletvekilleri Ertuğrul Günay, İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Günay, yeni bir partinin sinyallerini verdi.

AKP'den istifa eden üç İzmir milletvekili Ertuğrul Günay, İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan bugün basının karşısına çıktı.

Üç bağımsız milletvekili adına ilk konuşmayı eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay yaptı.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin birçok kuralını alt üst eden bu anlayış karşısında sessiz kalmamız, millete ihanet etmek anlamına gelirdi" diye konuşan Günay, "Bizim bir inancımız var, o inancımız bize haksızlıklar karşısında susmanın şeytanla işbirliği olduğunu söylüyor" ifadelerini kullanarak, o yüzden susmayı değil itiraz etmeyi seçtiklerini anlattı.

YENİ PARTİ MESAJI

Günay, konuşmasında yeni bir partinin mesajını verdi. Ertuğrul Günay, "Siyaseten yeni bir çocuğun doğması kaçınılmazdır. Buradan müjdeliyorum" diye konuştu.

VATANDAŞLARA 30 MART ÇAĞRISI

Allah'tan başka hiç kimseye boyun eğmeyeceklerini dile getiren Günay, "İtirazlarımızı milletimize söylemeyi seçtik. Bir yoldan ayrılma varsa, yoldan sapan yolsuzluklara tenezzül edenlerdir" dedi.

Herkes için adalet istediklerini anlatan Günay, "Bu yerel seçimde umut ediyoruz, dua ediyoruz ki milletimiz siyasetteki bu akıl karışıklığını giderecek" diye konuştu.

İŞBİLEN: KEŞKE 17 ARALIK BAŞIMIZA GELMESEYDİ

Günay'ın ardından sözü İlhan İşbilen aldı. "İnsanız, beşeriz mutlaka yanlışlarımız olabilir ama bu yanlılarda devam etme ve milletin huzurunda aynı şeyleri tekrar etmek yapılacak bir şey değil" ifadelerini kullanan İşbilen, "Keşke bunlar görülseydi, bu 17'si başımıza gelmeseydi" diye konuştu.

KALKAN: ONLAR KISA PANTOLONLA GEZİNİRKEN...

Basın toplantısında son sözü Erdal Kalkan aldı. Büyük bir şaşkınlık içinde olduğunu dile getiren Kalkan, "Öyle bir süreçten geçiyoruz ki, şu an bakan olarak geçinenler kısa pantolonla gezinirken ben milletvekiliyim. Nereden başlayacağımı bilemiyorum" dedi.

"Camide içki içildi, denildi belgeleri millete sunulamadı. Kabataş’ta türbanlı bacımıza saldırıldı denildi kayıtlarda bunlar çıkmadı. İçişleri Bakanı Ala’nın ne yaptığını hepiniz biliyorsunuz. Urla’da Sayın Günay’ın bakanlığı zamanında yıktırılma kararı alınan villalar 35 yıldır orada denildi, 2 yıl önce yapıldığı ortaya çıktı" diye konuşan Kalkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini hukukun üstünde gördüğünü dile getirdi.

AKP'Lİ GENÇLERDEN 'BASKIN'

AK Parti İzmir Kadın ve Gençlik kolları üyesi olan bir grup, partiden istifa eden milletvekillerinin toplantı yaptığı salona gelerek “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı. Grup daha sonra salondan ayrıldı.