SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, partilerin oy oranlarını açıkladı. AKP'nin oy oranın yüzde 43 olduğunu söyleyen Bayrakçı, HDP'nin ise yükselişte olduğunu ifade etti.

Hakan Bayrakçı, Habertürk'te 7 Haziran seçimleri öncesi yapılan son anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı. AKP'nin oy oranının yüzde 43 olduğunu söyleyen Bayrakçı, CHP'nin ise yüzde 26.1 olduğunu kaydetti.

Siyasi partilerin özellikle muhalefet cephesinin ekonomik vaatlerinin toplumda geniş yankı bulduğunu; ancak seçmenin bunlarla çok ilgilenmediğini kaydeden Bayrakçı, koalisyon kurulması halinde bu vaatlerin yerine getirilmesinin güç olduğunu söyledi.

HDP VE MHP YÜKSELİYOR

HDP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bugüne kadar sürekli oyunu artırdığını kaydeden Bayrakçı, HDP'nin barajı aşacağına inandığını söyledi. İşte Bayrakçı'nın o sözleri;

"Demirtaş çok başarılı diyoruz, barajı geçer diyoruz, evet! Bunların hepsi evet. Bana da sorsanız 9.6'da olsa, 9.9'da çıksa bana göre de HDP barajı açar. Buradaki ilginç nokta şu: MHP'nin oy artışı, seçim beyannamesiyle ilgili değil. HDP'nin oy artışıyla birlikte MHP'de artıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş 9 küsur aldı, o günden buyana MHP pirim yapıyor.

HDP yükseliyor, doğal olarak MHP'de yükseliyor. Birleşik Kaplar Teorisi gibi bir şey. Ben 4-5 ay önce yine MHP yüzde 18'in altında alırsa ben bu mesleği bırakacağımı söylemiştim. Bazı arkadaşlar o dönemde 13-15 buluyorlardı. Bu arada 17.8 alırsa da bu farktan dolayı bırak diyen olursa da gülerim ama 19'da alabilir."