Sadece uzun süre kontrolsüz şekilde güneşe maruz kalma cildinizin yaşlanmasını hızlandırmaz, aynı zamanda bazı besin tercihleriniz de daha hızlı yaşlanmanıza sebep olabilir. Peki, cildi yaşlandıran besinler nelerdir? İşte cildinizin yaşlanmasını hızlandırabilecek 6 gıda.  

1-BAHARATLI YİYECEKLER 
Baharatlı yiyecekleri tamamen bırakmayın ama onları tüketirken biraz daha dikkatli olun. Baharatlı yiyecekler, menopoz dönemindeki kadınlarda yaygın olan bir cilt rahatsızlığı rozasea yani gül hastalığını alevlendiriyor. Nasıl mı?

Baharatlı yiyecekler kan damarlarını genişleterek cildinizin kızarmasına veya lekeli görünmesine neden olabilir.

2-İŞLENMİŞ ETLER 
Şarküteri ürünlerini sadece kalp sağlığınız için değil, cildiniz için de vazgeçmeniz gereken besinler arasında yer alıyor.

Sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş etlerin tümü yüksek oranda doymuş yağ, sodyum ve sülfit içerir. Bunların hepsi de cildi kurutur ve iltihaplanmaya neden olarak kolajen üretimini zayıflatır.

3-ALKOL 
Alkol dehidre (su kaybına yol açan) edicidir ve bu da cildinizi doğrudan etkiler. Sonuçta cildinizin %64'ü sudur. Ayrıca yoğun bir alkol tüketiminden sonra cildiniz daha şiş görünebilir.

Bununla birlikte kolajen kaybına neden olarak kırışıklıklara yol açabilir. Alkolü sadece cildiniz için değil, genel sağlığınız için de liste dışı bırakın.

4-ŞEKERLİ GIDALAR 
Tatlı tüketmek, kontrolünüz altında olduğu sürece o kadar zarar vermez. Şeker yüklü çok fazla işlenmiş gıda tüketirseniz vücudunuz kolajene zarar veren birtakım maddeler üretecektir.

Yani ne kadar fazla şeker tüketirseniz o kadar hızlı yaşlanırsınız. Bu nedenle yazın tatlı ihtiyacınızı meyveli smoothie veya bitter çikolata ile giderin.

5-TUZ 
Tuz vücudu hem susuz bırakır hem de ciltte ödeme yol açar. Bu da cildinizin kırışmasına sebep olarak yaşlanmanızı hızlandırır. Mümkün mertebe tuzlu gıdalardan uzak durun ve yemeğinizin tadına bile bakmadan tuz ekleme huyunuzdan vazgeçin. Unutmayın, zaten tükettiğiniz birçok şeyin içinde tuz bulunuyor.

6-ASİTLİ İÇECEKLER 
İçinde çok fazla şeker ve asit bulunan bu içecekler, dehidrasyona yol açarak cildinizi susuz bırakırlar.

Mideden dişlere vücut için pek çok zararı bulunan bu içeceklerin yerine su, ayran sağlıklı içecekler koyun. Yoksa erken yaşta cildiniz kırış kırış olabilir.