Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye kötüye gidiyor, krize gidiyor diyenlere inat sonuç ortada. Dünyanın en fazla büyüme sağlayan 5 ülke arasında Türkiye arasında yerini aldı" dedi.

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde konuşan Binali Yıldırım ekonomi gündemine ve İstanbul'a dair bazı açıklamalar yaptı.

İstanbul ile ilgili, "İstanbul'un şu sokaklarına bakın, her taraf yemyeşil, çiçeklerle bezenmiş bu İstanbul, hepimizin hayal ettiği İstanbul" ifadelerini kullanan Başbakan, şehrin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde toparlandığını iddia ederek şunları söyledi:

"İstanbul 1994'ten önce ne halde olduğunu gençler bilmez, ama bizim yaşımızdakiler, 30 yaşındakiler çok iyi bilirler. İstanbul çukur çamur diye özetleniyordu. Milletin adamı, içinizden çıkan birisi 'Bu İstanbul'un hak ettiği bir şey değil' dedi.

“İstanbul'u bu sefaletten kurtaracağım dedi, siz de onu belediye başkanı seçtiniz. 1994 İstanbul için bir dönüm noktasıdır. Dünya şehri İstanbul'un dağ gibi sorunlarının daimi hizmetlere yerini bırakmasıdır. Kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı kararlılıkla kurucumuz, liderimiz, Cumhurbaşkanımız liderliğinde devam ediyor. Sizlere onun selamını getirdim."

'MARMARAY'I OSMANLI PLANLADI'

Marmaray'ın Osmanlı tarafından planlandığını ve ilk projelerinin Padişah Abdülhamit tarafından çizildiğini iddia eden Başbakan: "Osmanlı Marmaray'ı planladı, dedemiz sultan Abdülmecid, Abdülhamit projelerini çizdi. 100 yıl sonra Marmaray'ı hayalden gerçeğe dönüştüren kim? Onun torunları, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları! Bugün Marmaray açıldığından beri 142 milyon İstanbulluya hizmet etti. 142 milyon İstanbullu Asya'dan Avrupa'ya dakikalarla geçti. İşte hizmet bu, AK Parti farkı da bu. Bizim eserlerimize, onların hayalleri dahi yetişemez."

Temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'nin açılışının olacağını söyledi.