İnsanların günlük hayatta kendi görünümünden karşısındaki insanlara kadar görselliğe hemen her şeyden daha fazla önem vermesi, yoğun rekabet şartlarının söz konusu olduğu ticaret yaşamında faaliyetlerini sürdüren firmalar için ofis dekorasyonunun önemini arttırıyor. İç Mimar İstanbul özellikleriyle çalışan psikolojisine uygun bir tasarımına sahip olması gerekirken çalışma ortamının görsel özellikleri, müşterilerin beğenisine de hitap etmelidir. Marka algısının şekillenmesinde en önemli faktörlerden biri ve belki en önemlisi olan ofis görselliği, bilinçli veya bilinçsiz bir biçimde insanların aldığı kararları da etkilemektedir. Işıklandırmasından ergonomisine tüm detaylar düşünülerek dizayn edilmiş bir ofis ortamı, müşterilerin istenen kararları alması çok daha kolay hale getirecektir.

Çalışanların günlük iş hayatındaki ihtiyaçları, çalışan psikolojisi de düşünülerek tasarlanan ofis ortamları her zaman için fonksiyonel kullanımıyla firmaya avantaj sağlar. Ancak ofis tasarımı yaparken misafirlerin estetik algısı da düşünülmeli, ofis ortamında zaman geçirecek ve işle ilgili önemli konularda görüşmeler yapacak müşterilerin beklentileri karşılanmalıdır. Bunun içinse projeyi yürüten mimarlık firmasının öncelikle beklentileri tam olarak anlaması, müşterisinin tüm ofis iç dizayn düzenlemeleri için ayırabileceği maksimum bütçeyi öğrenerek tasarım üretmesi gerekir. Şıklığın ön planda tutulduğu ofis tasarımlarında ergonomi ve işlevselliği de aynı önemin verilmeli, müşteri algısının istenen biçimde yönlendirilmesi için marka değerine katkı sağlayacak estetik konseptler belirlenmelidir. Bunun içinse mimarin müşteri portföyü ve firmanın faaliyet gösterdiği alana göre tasarım geliştirmesi gerekir.

Tasarım aşaması firmanın ihtiyaçlarının karşılanması açısından ne kadar önemliyse tasarımın gerçeğe dönüşmesini sağlayan uygulama da aynı öneme sahiptir. Bu sebeple yardım alınan mimarlık firması, uygulama konusunda deneyimli ve titiz çalışan saha ekiplerine sahip olmalıdır. Şantiye işlerinin planlanan zaman aşılmadan bitirilmesi, iş bittiğinde bilgisayar ekranında görülen tasarımın birebir aynısıyla karşılaşmak için şantiye çalışmalarının her adımı denetlenmelidir. Uygulamanın titiz bir biçimde gerçekleştirilmesi, yaşanan sorunlar sebebiyle ortaya çıkan maliyet artışının da önlenmesini sağlayacaktır. Tasarımıyla müşterileri etkileyen ve hafızalarında iz bırakan ofis tasarımları için deneyimli ve muhakkak çok yönlü düşünen, yaratıcı mimarlarla çalışmalısınız.