İstanbul'da dün akşam başlayan ve gece boyunca devam eden yağmur, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Kısa sürede tüm İstanbul’u saran yağmurda araçlar yolda zor ilerledi. Kısa sürede şiddetini artıran yağmurda işe gitmek isteyen vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Bazı yol kenarlarında su birikintileri oluştu, Beyoğlu’nun bazı mahallelerinde su taşkınları meydana geldi. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bulunan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağmur nedeniyle E-5 Karayolu Merter ve Cevizlibağ'da trafik yoğunluğu yaşandı.

126 SU BİRİKİNTİSİ MÜRACAATI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kentte yağış nedeniyle önemli bir olumsuzluk yaşanmazken, belediyeye 126 su birikintisi müracaatı geldi. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ve İSKİ, ihbarlar doğrultusunda su tahliyesi çalışmaları yaptı.

EN ÇOK ETKİLENEN İLÇELER

Boğaz çevresi ve Avrupa yakasında şiddetini gösteren yağıştan en çok Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Esenler, Bahçelievler, Silivri ve Çatalca etkilendi.

Sağanak Çatalca'da metrekareye 60 kilogram yağış bırakırken, Kağıthane'ye 44, Terkos'a 28, Silivri'ye 27, Hadımköy'e 20, Başakşehir'e 15, Aksaray'a da 25 kilogram yağış düştü.

YAĞMUR DEVAM EDECEK

Yağışların kuzeyden güneye doğru şiddetini artırarak, kent genelinde etkili olması, yarın sabah saatlerine kadar da devam bekleniyor.

EN ÇOK YAĞIŞIN YAŞANACAĞI SEMTLER

Yağışın özellikle Istrancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla'da şiddetli olacağı, diğer semtlerde ise kuvvetini artıracağı, su taşkını ve göllenme hadiselerinin yaşanabileceği uyarısı yapıldı.