CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim için Kars’ta görevlendirmesi sonrası, “İstanbul’da çalışmaya devam edeceğim” diyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bugün Kars’a gitti.

Buna karşın İstanbul’a ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Tekin, “Belli ki arkadaşlarımız ellerine almış, listeler yazmışlar memleketlere bakarak. İstişare yapılmalıydı, keşke bizlere sorulsaydı” dedi.

14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından sandık güvenliğinin yeterince alınamadığına yönelik iddiaların ardından CHP Genel Merkezi, 28 Mayıs’taki seçim için kapsamlı bir çalışma başlatmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzasıyla yayımlanan genelgede 25, 26 ve 27. dönem milletvekillerinin de çalışmalara katılacağı belirtilmişti. Bu doğrultuda özellikle doğu ve güneydoğuda bazı iller için görevlendirilen milletvekillerinin, özellikle milliyetçi oylara yönelik de çalışma yapacağı ifade edilmişti.

İSTANBUL’DA ÇALIŞACAĞIM” DEMİŞTİ

Milletvekili genel seçimlerinde yeniden aday olmayan Tekin’e de Kars’ta görev verilmişti. Bu görevlendirmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Tekin, “Seçim çalışması yapmak üzere Kars ilimize görevlendirildim. 12 milyon seçmenin olduğu, sokak sokak bildiğim İstanbul’da çalışmaya devam edeceğim. Özellikle oy kaybettiğimiz veya yeterli oyu alamadığımız ilçelerimizde olacağım” dedi.

Tekin, tepkiler üzerine de, “Kars’a elbette gideceğim. Sayın Genel Başkanımızla da görüştük. Talimatı doğrultusunda Halkın Otobüsü İstanbul’u sokak sokak gezecek. Milletimiz kararı ikinci tura bıraktı. Kazanacağız” açıklamasını yapmıştı.

İL BAŞKANLIĞI PROGRAMINA KATILACAK

İlk tweet'inde, “İstanbul’da çalışmaya devam edeceğim” itirazında bulunan Tekin, bu sabah İl Başkanlığının düzenlediği programlara katılmak üzere Kars’a gitti.

“TECRÜBELİ ARKADAŞLARI OLARAK YARDIMCI OLMAK İSTERDİM”

T24’ten Eray Görgülü’nün sorularını yanıtlayan Tekin, vekillerin doğdukları yere bakılarak görevlendirilmelerini doğru bulmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye seçmenini herhalde en iyi bilen CHP'lilerden bir tanesiyim. Hangi arkadaşlarımızın daha fazla nerede faydalı olup olmayacağı konusunda tecrübeli arkadaşları olarak onlara yardımcı olmak isterdim ama belli ki arkadaşlarımız ellerine almışlar, listeler yazmışlar memleketlerine bakarak.

Tabii ki burası benim baba ocağım yani doğduğum, büyüdüğüm eğitim, okuduğum bir baba ocağımdır. Ama burada biz çok iyi bir sonuç almışız. Bizimle bir istişare yapılması gerekiyordu. Benim 40’ıncı yılım. Herhalde CHP’yi benden daha iyi bilecek kimse yok. Hangi arkadaşımızın nerede faydalı olabileceği konusunda gerçekten yardımcı olmak isterdim. Hiç sorun değil. Şimdi dün o gün değildir. Gün zafer günüdür.

“SADECE ESENYURT’TA 350 BİN KARSLI SEÇMEN VAR”

İkincisi doğum yeri çerçevesinde bakılacaksa sadece Esenyurt’ta 350 bin Karslı seçmen var. Kocaeli’nde 250 bin seçmen var. İstanbul’da çok ciddi çalışmalarımız oldu, hızla da devam edecek. Bugün de yarın da baba ocağında çalışmamızı yapıp yine tekrar İstanbul’a döneceğiz.

Belki bir günümüzde Kocaeli, daha sonra da zamanımız kalırsa bir gün de Bursa’da olacağız. Son üç gündür İstanbul’da sahada görmüş olduğum durum gerçekten siyasetçileri aşan bir duruma geldi. Birebir markaj yapan her seçmen kendisine bir görev edinmiş gibi ikna etmeye çalışıyor.

“İSTANBUL’UN ETKİLEŞİMİ ÇOK YÜKSEK”

İstanbul, 12, 13 milyon seçmen olabilir ama yansıması 18 milyondur. Çünkü İstanbul’da Edirne’den Ardahan’a kadar çok rahatlıkla yakınlarını etkileyen insanlar var. Mesela dün bir öğretmen ağabeyimizle karşılaştım. Kendisi Konya’da yakınlarını aradım, 200’ün üstünde yakınımı aradım dedi. Sonuç itibarıyla İstanbul’un etkileşimi çok yüksek.”