Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın Putin'e İstanbul'da Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) heyetiyle birlikte bir toplantı önerdiği belirtildi.

İSTANBUL'DA TOPLANTI ÖNERİSİ

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında barış zemininin en kısa sürede yeniden oluşturularak, savaşın olumsuz etkilerini en aza indirecek ve güven inşa edecek adımlara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Erdoğan, her iki tarafın ilke mutabakatı sağlanırsa, İstanbul'da Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler heyetleriyle bir araya gelmeye ve muhtemel bir gözlem mekanizmasında rol üstlenmeye hazır olduklarını dile getirdi" denildi. 

SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ DURUM ELE ALINDI

Erdoğan-Putin görüşmesinde Rusya-Ukrayna krizinin yanı sıra Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerin de ele alındığı ifade edildi.

Buna göre, Erdoğan Türkiye-Suriye sınırında 30 kilometre derinliğinde terörden arındırılmış bölge oluşturulmadığı ve bunun zorunluluk içerdiği yönünde görüşlerini paylaştı. 

ZELENSKİY'LE DE GÖRÜŞME PLANI YAPILDI

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'un Erdoğan ve Putin arasında bugün telefon görüşmesi yapılması planını doğruladığını yazmıştı.

Erdoğan'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le de görüşme planı olduğu belirtilen haberde, Erdoğan'ın "Rusya ile Ukrayna arasındaki bu savaşın bir an önce barışla sonuçlanacağını hayal ediyoruz ama görünen o ki olaylar her geçen gün olumsuz yönde gelişiyor" sözlerine de yer verilmişti.