Konya'da yaşanan ırkçı saldırıya yönelik İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'nin Taksim Tünel Meydanı'nda gerçekleştirdiği açıklama sonrası Kasımpaşa'ya yürüyen kitleye bir grup saldırdı.

Demir sopalarla eylemcilere saldıran grup, bu anları görüntüleyen gazetecileri de hedef aldı.

Sendika.org muhabirleri Derya Saadet ve Ceylan Bulut ile Özgür Gelecek’ten Taylan Öztaş, Mezopotamya Ajansı’ndan Enes Sezgin ve Rojin Altay ve Gazete Fersude’den Hayri Tunç darp edildi.

DARBEDİLEN GAZETECİLER GÖZALTINA ALINDI

Kasımpaşa'da saldırıya uğrayan ve saatlerdir kendisine ulaşılamayan Mezopotamya Ajansı muhabiri Enes Sezgin'in ise gözaltına alındığı öğrenildi.

Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne götürülen Sezgin, burada ters kelepçe takılarak kendisine saldıran grupla birlikte uzun süre bekletildi.

Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş da darp raporu almaya geldiği Taksim İlk Yardım Hastanesi’nde ters kelepçeyle gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesine dair bilgi verilmedi.

SAATLERCE GAZETECİLERİN NEREDE OLDUĞUNA DAİR BİLGİ VERİLMEDİ

Hastane önünde meslektaşlarından haber almak isteyen gazetecilere ise polis herhangi bir bilgi vermedi. Gazeteciler ile polis arasında tartışma yaşandı.

Gözaltına alınanların daha sonra hastanenin arka kapısından Kasımpaşa Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi.

Kasımpaşa Karakolu'na giden avukatlar ve meslektaşlarına gazetecilerin burada olmadığı bilgisi verildi. Bu sefer Vatan Emniyeti'ne giden avukatlara gazetecilerin Vatan'da olmadığı ama getirileceği söylendi.

"SUÇ İŞLEYENLERİ HUKUKA TESLİM EDİN"

Gazetecilere yönelik saldırı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın- İş tarafından kınandı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da Konya katliamını protesto edenlere saldıran bir grup, gazetecileri de darp etti. İktidara sesleniyoruz: Kutuplaşma ve şiddeti körüklemeyin. Suç işleyenleri hukuka teslim edin."

DİSK Basın-İş tarafından yapılan açıklamada ise, "Konya katliamını protesto eden grubu izleyen gazeteciler Kasımpaşa'da linç edilmek istendi. Arkadaşlarımıza saldıranlar bellidir, her birinden şikayetçiyiz, bu çeteler sokakta gezdikçe hiçbirimiz güvende değiliz. Görevinin başındaki habercilere yönelik şiddet, asla kabul edilemez. Bu vandallık aynı zamanda medya özgürlüğüne de bir saldırıdır" denildi.

Kaynak: Evrensel