İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi  verilerine göre İstanbul'da geçtiğimiz yıl bu aylarda yüzde 64.32 olan barajlardaki doluluk oranı, bu yıl yüzde 16.41'e düştü.

İstanbul'da su kaynakları alarm verirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tasarruf olarak "sifonu gereksiz yere çekmeme, yüzlerini yıkarken dişlerini fırçalarken suyu kapat, kısa duş al" önerilerinde bulundu.

İstanbul geçtiğimiz haftalarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sağanak yağışlara teslim olmuştu. Yağışlar son 50 yıllık yağış ortalaması olan 362 mm'ye yakın (329 mm) bir seyir izlemesine rağmen, kentteki barajların son 15 gün içindeki doluluk oranı yüzde 18,05'den yüzde 16.41'e geriledi. Aynı oran 2009, 2010 ve 2011 yıllarında yüzde 70'lerin üzerindeydi.

Öte yandan İstanbul'a su sağlayan 10 barajın doluluk oranı geçen yılın Ağustos ayında yüzde 64,32 iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 18,25'e kadar düştü. İstanbul'un içme suyu kaynakları olan Ömerli, Pabuçdere, Sazlıdere, Büyükçekmece, Alibey, Terkos, Kazandere, Elmalı, Darlık, Istırancalar barajlarındaki su rezervi de tehlike sinyalleri veriyor.

İstanbul'da su kaynakları alarm verirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de halkı su tasarrufu konusunda uyarmak için üst geçit, yol kenarı gibi görünür yerlere afişler astı.

Belediye tasarruf önlemi olarak olarak "sifonu gereksiz yere çekmeme, yüzlerini yıkarken dişlerini fırçalarken suyu kapat, kısa duş al" önerilerinde bulundu.