Kağıthane’de sokak üzerinde park halinde bulunan 2’si servis minibüsü ve 3 otomobil kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi. Çağlayan mahallesinde, Yüksel sokağında saat 02.00 sıralarında yaşanan olayda, yanan araçlarda zaman zaman patlamalar yaşandı.

Tanıklıklara göre benzin dökerek araçları yakan kişiler olay yerinden yaya olarak kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri uzun süren müdahalenin ardından alevleri söndürürken, 2 servis minibüsü ve 3 otomobil kullanılmaz hale geldi. Yanan araçların yakınınındaki bir iş makinası da işçiler tarafından son anda yanmaktan kurtarıldı. Polis, kundaklama olaylarına karışan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Bölgeye çok sayıda özel harekat ve polis ekipleri sevk edildi. TOMA çevrede güvenlik önlemi aldı.

GAZİOSMANPAŞA’DA 8 ARAÇ ATEŞE VERİLDİ

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya mahallesinde, Gündoğdu sokağı üzerinde park halinde bulunan 8 araç gece saat 02.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi. 

Tanıkların aktarımına göre, sokağa gelen kişiler yanlarında getirdikleri benzini park halinde bulunan arabaların üzerine döktü. Ardından yaptıkları meşaleyi yakan saldırganlar arabaları ateşe verdi. Sokakta elektriklerin olmamasını da fırsat bilen kişiler olay yerinden kaçarak, izlerini kaybettirdi.

Otomobillerin yandığını gören vatandaşlar itfaiye ve polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanmakta olan araçlara müdahale etti. Sokakta bulunan 8 arabada maddi hasar oluştu.

SULTANGAZİ’DE 10 ARAÇ ATEŞE VERİLDİ

Araçlara yönelik kundaklama yapılan adreslerden biri de Sultangazi’ydi. Zübeyde Hanım mahallesi, 1264. sokak üzerinde bulunan 10 araç kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi. 

Mahalle sakinlerinin erken fark etmesi ile yanan arabalar su dökülerek söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine tedbir amaçlı itfaiye istenirken, polis ekipleri de zırhlı arabalarla sokak başında güvenlik önlemi aldı. Ateşe verilen arabalarda maddi hasar oluştu. Polis kundaklama olaylarına karışan kişi ya da kişilerin yakalanması için bölgede çalışma başlattı.

(Fotoğraf: Arşiv)