1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti, bazı göstericiler gözaltına alındı.

İlk olarak Mecidiyeköy'de toplanan bir grup Taksim'e yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne için vermedi. Gruptaki yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Bir başka grup ise Tarlabaşı'ndan Taksim'e gitmeye çalıştı.

Ancak bu gruptakiler de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polisin Taksim ve çevresinde önlemleri sürüyor.

ŞİŞLİ'DEN TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUP GÖZALTINDA

Şişli'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle pankart açıp slogan atarak yürüyen gruptaki 15 kişi gözaltına alındı.

Şişli'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir grup, pankart açıp slogan attı. Kurtuluş'tan Osmanbey istikametine yürüyen gruba polis saldırdı. Sabahtan itibaren Şişli'de 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

POLİS 1 MAYIS'I KUTLAMAK İSTEYENLERE SALDIRDI

Beyoğlu Tarlabaşı'ndan sloganlar eşliğinde toplanan bir grup, Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Galatasaray Meydanı girişine gelen kitleye polis saldırdı. Eylemciler polis tarafından gözaltına alındı.

ÇHD: GÖZALTI SAYISI 80 OLDU 

Çağdaş Hulukçular Derneği İstabul Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Gelen bilgilere göre gözaltı sayısı yaklaşık olarak 80 oldu. Gözaltılardan bir kısmı bölge karakollarında, bir kısmı sağlık kontrolü için hastanelerde. Bir kısım gözaltının Vatan Emniyete götürüleceği bilgisini aldık” ifadelerine yer verildi.

'KAYYUMLARA KIYAK GENÇLERE YASAK DÜZENİNİ YIKACAĞIZ'

Gençlik Komiteleri sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, "Taksim'de önümüze kurulan barikatları da yasaklarınızı da tanımıyoruz.Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın mücadelemiz" dedi.