İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından, “İl İdare Kurulu toplantısındayız. #Koronavirüs salgınıyla mücadele için İstanbul’da yapılması gereken çalışmaları değerlendiriyoruz” mesajını paylaştı. İstanbul Valiliği’nde yapılan korona virüsü toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Yerlikaya toplantının ardından yaptığı açıklamada ise İstanbul’dan şehirler arası otobüs yolculuğunun durdurulduğunu duyurdu. Yerlikaya, “Bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışlar durdurulmuştur. Ancak, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden/ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlarımız, Kaymakamlık izni ile seyahat edebilecektir” dedi.

İl idare kurullarında, salgın kapsamında alınan tedbirlerin en etkili şekilde uygulanması, bugüne kadar alınan tedbirlere halkın en üst seviyede riayet etmesi ve zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamalarının sağlanmasına yönelik konular görüşüldü. Pandemi kurulu toplantısında ise, başta 30 büyükşehir başta olmak üzere sosyal izolasyon ile iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlanarak valilerce vakit kaybetmeksizin uygulanmaya alınacağı ifade edildi. Valiler, illerin özel durumları göz önünde bulundurularak, il pandemi kurulu tarafından alınacak ilave tedbirler gerekli koordinasyon için ilgili bakanlıklar ile paylaşacak.

İstanbul’da düzenlenen toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlık etti. Toplantıya Vali Yerlikaya’nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve diğer yetkililer katıldı. Basına kapalı olarak saat 09.00’da başlayan toplantı 2 saat sürdü. Toplantının ardından Vali Yerlikaya, Ekrem İmamoğlu’nu uğurlarken iki yönetici gazetecilere el salladı. Toplantıya katılanların maske taktığı görüldü.