Meteoroloji’nin ülke geneli için yaptığı uyarının ardından İstanbul’da kar yağışı başladı. Ancak İstanbul Valisi Vasip Şahin, yoğun kar yağışı beklenmediği için okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yoğun kar yağışı beklenmediği için okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı. Twitter adresinden açıklama yapan Şahin, “Meteorolojik tahminlere göre yoğun kar yağışı beklenmediğinden bugün (10 Şubat Salı) okullarımızda eğitime devam edilecektir” dedi.

Ancak bu açıklamanın hemen ardından akşam saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, saat 01.00 sıralarında yerini kar yağışına bıraktı.
Akşam saatlerinde, İstanbul’un Kuzey kesimlerinde görülen sulu kar, özellikle Arnavutköy, Habipler, Bahçeköy ve Maslak’ta kısa aralıklarla yağmaya başladı.

Gece etkisini artıran yağış nedeniyle, Başakşehir, Sarıyer, Üsküdar, Beykoz ve Ümraniye’nin yüksek kesimleri beyaza büründü. Kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının Salı ve Çarşamba günleri Anadolu Yakası’nda kuvvetli olmak üzere devam edeceği, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor.
AKOM, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti.
AKOM’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a ilişkin uyarıları üzerine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti.” İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1.028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev yapacak.

Meteoroloji’den Ankara için yapılan hava tahmin raporuna göre ise, il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının salı günü gün boyu devam ederek çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve yerde 10 ila 20 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.
Kar yağışı sebebiyle meydana gelecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Meteoroloji’den ülke geneli için yapılan Salı ve Çarşamba hava tahmin raporuna göre;
* Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri),
* İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman), Akdeniz bölgesinin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş’ın ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde),
* İç Ege’de (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın’ın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde)
* Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda) kuvvetli (10 ila 20 cm) ve yer yer yoğun olacağı (20 cm üzeri) tahmin ediliyor.

Olumsuz hava koşulları başta doğu illeri olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde etkili oluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle 7 kentte bugün okullar tatil edildi. Uşak ve Muş’un merkez ve tüm ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’da merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullar da bugün tatil.Bingöl, Ardahan, Kars ve Bitlis’in bazı ilçelerinde de eğitim yapılamayacak.