Barış Bloku'nun yarın AKP'nin savaş politikalarına ve IŞİD saldırılarına karşı İstanbul'da yapacağı Büyük Barış Yürüyüşü İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

Pazar günü Barış Bloku tarafından Tepebaşı'ndan Aksaray'a düzenlenecek ve yüz binlerin barış için buluşmasının beklendiği Büyük Barış Yürüyüşü, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı. İstanbul Valiliği tarafından Barış Bloku temsilcilerine gönderilen tebligatta, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gerekçe gösterilerek yüryüüş yasaklandı. Kararda yürüyüş güzergahının toplantı ve yürüyüş alanları içinde olmadığı belirtildi.

Kararda, "Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör olayları nedeniyle provakatif eylemlere mahal verebileceğinden ilimizdeki huzur ve güvenliğin kişi dokunulmazlığının tasarrufa mütcallik emniyetin, kamu güvenliği ve huzurunun bozulması , bölgedeki yoğun trafik seyrinin engellenerek vatandaşlarımızın karşı karşıya kalacağı mağduriyetin önlenmesi gerekçesiyle uygun görülmemiştir" ifadelerine de yer verildi.

Kararın üzerine Barış Bloku'nun konuya ilişkin toplantı alacağı öğrenildi. Blokun önümüzdeki saatlerde konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor. (DİHA)