İstanbul Üniversitesi öğrencileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Üniversitesi rektörlük seçimlerinde 1202 oy alan Prof. Dr. Raşit Tükel yerine 908 oy alan Prof. Dr. Mahmut Ak’ın atanmasına karşı bugün üniversite bahçesinde forum düzenledi.

Bianet’te yer alan habere göre, forum sonrası rektörlük binası önünde açıklama yapan öğrenciler Prof.Dr. Mahmut Ak’ı rektör olarak tanımadıklarını, üniversite seçimlerinde birinci gelen Prof. Dr. Raşit Tükel’i meşru rektör olarak gördüklerini söyledi.

Rektör vekili olarak görev yapmakta olan Mahmut Ak’ın üniversiteye polisleri sokmasının da eleştiren öğrenciler demokratik bilimsel kamusal üniversite mücadelesi yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Grup adına yapılan açıklamada, “Hepinizin de bildiği gibi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mahmut Ak’ı rektör olarak üniversitemize atadı. Akademinin iradesini hiçe sayarak yandaş rektör üniversitemize polisleri sokan, üniversitemizde sivil polislere öğrencilerimize taciz, darp emrini veren Mahmut Ak’ı üniversitemize rektör olarak yolladı.” denildi.

6 Nisan Pazartesi günü saat 13.30’da üniversitede forum düzenleyecek olan öğrenciler ve bundan sonraki süreci bir demokrasi şenliğine çevirme kararı aldı.