İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi.

Patlamaya dair açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ikisi ağır 81 kişinin yaralandığını açıkladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada, "Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "İlk incelemelere göre saldırıda terör kokusu var, bir kadın rol oynamış görünüyor" dedi.

'İNSANLAR DÜKKANLARA SIĞINDI'

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans gönderilirken, polis ikinci bir patlama şüphesiyle alanı boşalttı. Olay sırasında çevredeki kaldırım taşlarının yerinden söküldüğü, çok sayıda dükkanın camlarının kırıldığı belirtiliyor.

Patlama sırasında caddede olan birçok kişi de ara sokaklardaki dükkanlara sığındı.

Patlama, İstiklal Caddesi'nin girişinin 200 metre aşağısında, tramvay yolunun yanındaki bir bankın yakınında meydana geldi. Yerde çukur oluştuğu belirtiliyor.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da, patlamaya ilişkin ilk açıklamasında "korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması" çağrısı yaptı. İmamoğlu, "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız" dedi.

Taksim Meydanı polis bariyerleriyle kapatılırken İstiklal Caddesine ise giriş çıkışlara izin verilmiyor. Patlamada yaralanan yurttaşlar ise Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de arasında olduğu bir kaç hastaneye gönderildiği öğrenildi.