İstanbul'da kar yağışı etkisini artırdı. Otogarlardan çıkışlar ve İstanbul Havalimanı'ndan uçuşlarla birlikte özel araçların trafiğe çıkışı 13.00'e dek durduruldu. Yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişi tahliye edildi; 3 bin 180 kişi otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirildi.

Kar yağışının trafiği olumsuz etkilemesi nedeniyle Marmaray sabaha dek ücretsiz hizmet verecek. Güvenlik, sağlık ve ulaşım dışındaki kamu personelleri bugün izinli sayılacak. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) da, İstanbul'da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılacağını duyurdu. Öte yandan İçişleri ve Ulaştırma bakanları ile AFAD Başkanı İstanbul'a geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı bölgelerde kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını belirterek, "Lütfen acil bir durum olmadıkça evinizden çıkmayın" uyarısı yaptı.

İSTANBUL KAR YAĞIŞININ ETKİSİ ALTINDA

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul'da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, HSK, İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılması yönünde karar aldı. Yargısal iş ve işlemler nöbetçi hakim ve mahkemeler eliyle yapılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hava koşulları İstanbul’da ulaşımı ciddi şekilde etkilemiş durumda. Acil sağlık hizmetlerinde aksamaların önüne geçebilmek için, koşullara uygun donanıma sahip UMKE ekiplerimiz şehrin farklı noktalarında görevlendirilmiştir. Hayırlı sabahlar” mesajını paylaştı.

Kar yağışı yurdun büyük bir bölümünde etkili olmaya devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), hayatı olumsuz etkileyen kar yağışıyla ilgili dün bir açıklama yaptı; kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artıracağının belirtilmesi üzerine İstanbul'da bazı önlemler alındı.
Sabah saatlerinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşullarının devam etmesi sebebiyle saat 13.00’e kadar özel araçların trafiğe çıkmayacağını bildirdi. Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu bilgileri paylaştı:

"Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle, bugün saat 13.00’e kadar, toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir. Anadolu ve Trakya istikametlerinden şehrimize araç girişi çıkış kısıtlaması devam edecektir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz."

İSTANBUL HAVALİMANI BUGÜN SAAT 13.00'A KADAR KAPALI OLACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMHİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesi nedeniyle İstanbul Havalimanı pistlerine uçak iniş kalkışı yapılmayacak olup, kapalılık durumu 25 Ocak saat 13:00'a kadar uzatılmıştır" denildi.
Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Düzce ve Bursa güzergâhından İstanbul'a gidişler tedbir amaçlı durduruldu.

Otogarlardaki tüm şehirler arası otobüslerin çıkış kısıtlaması 13.00’e kadar uzatıldı.

İl genelinde hizmet veren tüm kreş ve gündüz bakımevleri tatil edildi.

İÇİŞLERİ VE ULAŞTIRMA BAKANLARI İSTANBUL'DA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul'a geldi.

KAMU ÇALIŞANLARINA İZİN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, kötü hava koşulları nedeniyle kurumlarca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personelin 25 Ocak 2022 Salı tam gün idari izinli sayılacağını belirtti.

85 SANTİMETRE KAR ÖLÇTÜ

İBB Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) çalışmaları takip eden İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada, yağan karı "afet yağışı" olarak niteledi. Bazı bölgelerde kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını aktaran İmamoğlu, "Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi noktalarda kırsala gittikçe 80-85 santim gibi kar yüksekliklerini ölçerek bize ulaştırdı. Güneydeki ilçelerimizde 50-60 santimetrelere iniyor. Kent merkezinde de 35-40-50 santimetrenin altında pek fazla yer ölçemiyoruz" dedi.