Gökhan Soysal / Demokrat Haber İstanbul

 

Final ve bütünleme sınavlarında binlerce öğrencinin dersi verememesi protesto ediliyor.

 

Final ve bütünleme sınavlarının sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla beraber öğrenciler büyük bir şok yaşadı. Hukuk fakültesine her yıl binlerce öğrencinin alımı üzerine dönemlik sitemden yıllık sisteme geçilen bölümde sistem öğrencileri zorda bırakıyor.

 

Ara tatilin bile öğrencilerin elinden alındığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde final ve bütünleme sınavlarında onlarca sayfa dolduran öğrenciler her şeye rağmen dersleri verememenin sıkıntısını yaşıyor.

 

KALABALIKTAN AMFİDEN ÇIKILAMIYOR

Her yıl alınan öğrenciler ise bölümün sınırlarını zorluyor. Kalabalık dolayısıyla öğlen aralarının 15 dakika ile sınırlı tutulmasıyla amfiden öğrenciler çıkamamaya başlamıştı. Sebep ise öğleden sonra dersleri olan öğrencilerin sınıfların önünde oluşturduğu büyük kalabalıklardı. Daha sonra öğle arasının 30 dakikaya çıkarılmasıyla sorun çözülür gibi oldu.

 

EN SONUNDA ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ

Sene boyunca bu sıkıntıları çeken öğrenciler sınavların çok zor olması sebebiyle sene içinde sarf ettiği emeğin karşılığını alamıyor. 8 kredilik derslerin verilememesi ise dersi alttan almanın yanı sıra not ortalamasını tahmin edilemeyecek ölçüde düşürdü. Buna sessiz kalamayan öğrenciler bugün twitter’da sanal eyleme başladı.

 

Birçok ünlünün destek verdiği protesto #istanbulhukukadaletistiyor  başlığı altında başlatıldı ve Türkiye’nin en çok konuşulan ikinci konusu oldu.

 

Bazı tweetler ise şöyle:

 

Gülse Birsel ‏@birselgulse

Yarın adalet dağıtacak insanlar bu duruma düşürülmemeli.. #istanbulhukukadaletistiyor

 

Levent Uzumcu ‏@LeventUzumcu

#istanbulhukukadaletistiyor da bahsi geçen istanbul, istanbul üniversitesidir. sınır tanımayan fevrilere duyurulur.

 

Merve Gizem Yılmaz ‏@Mervegizzem

#istanbulhukukadaletistiyor üzerimizde denemediğiniz sistem kalmadı.mezun olmamıza müsaade edin!

 

1907kanarya1907 ‏@07kanarya1907

#istanbulhukukadaletistiyor hangi adalet sadece adalet sarayı var ici bos adalet yoksunları ile dolu.. Bugun tanık olduk bu rezalete

 

mehmet özgüryıldırım ‏@memedozgur

Nerden geldim istanbul hukuka #istanbulhukukadaletistiyor

 

Mustafa Mert Cankurt ‏@MustfaMert_

Resmen ezilenlerin okuluyuz arkadas.Bu kadar cok aleyhe gelisen ve degisen sistem olur mu.Esitlik istiyoruz #istanbulhukukadaletistiyor

 

F.Kapgan Çandarlı ‏@vtfatihkapgan

#istanbulhukukadaletistiyor zor bir sınavdan elenerek gelen öğrenciler problemli değilse kim ya da ne problemli düşünülmesi gerek.

 

Mina Tomaç ‏@minatomac

Finalde kalan adam 1 hafta sonraki bütünlemede nasıl geçsin? #istanbulhukukadaletistiyor

 

Metin Bozkurt ‏@alkolsuztekila

@BarackObama we need help #istanbulhukukadaletistiyor

 

natzie sefer ‏@Nsefer

#istanbulhukukadaletistiyor  gelecegin hukukculari fakulte yonetimindeki adaletsizlikten sikayetci. Bize destek verir misiniz?